Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 12:01
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε» – Ξεσπά ο πατέρας Αντώνιος

Ενώπιον της εισαγγελίας ανηλίκων αναμένεται να εμφανιστεί στις 3 Φεβρουαρίου ο πάτερ Αντώνιος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Την ίδια ώρα ο ίδιος φέρεται να είναι σε δύσκολη κατάσταση με το περιβάλλον του να υποστηρίζει ότι δεν έχει να φάει. 

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι ετοιμάζουν τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου όποτε και αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα τους κατηγορούν.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μη δώσουν εξηγήσεις ούτε εκείνη την ημέρα και να ζητήσουν νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν όσο γίνεται καλύτερα την απολογία τους.

Θέλουν να απαντήσουν σε όλες τις καταγγελίες. Τόσο στις καταγγελίες για ασέλγεια που αφορά στον πατέρα Αντώνιο από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου όσο και στις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση»

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Πατέρα Αντωνίου ο ίδιος υποστηρίζει: «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών».

Να σημειωθεί ότι 31 πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο Πατέρας Αντώνιος θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.

Η κλήση του πατέρα Αντώνιου από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και ενός 15χρονου αγοριού.

Ο 19χρονος με καταθέσεις που έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στις εισαγγελείς ανηλίκων κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. «Όποτε σηκωνόμουν ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης, όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου» ανέφερε ο 19χρονος στην κατάθεση του.

Ο πατέρας Αντώνιος, μέσω των δικηγόρων, του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε, με στόχο να απομακρυνθεί από την Κιβωτό του Κόσμου.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News