Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 21:35
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από τη δομή του Βόλου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Βόλο, εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για τιμωρητικές συμπεριφορές στα παιδιά, ενώ εκεί βρίσκεται και το περιβόητο πράσινο κλουβί που κάποια από τα παιδιά καταγγέλλουν ότι κλειδώνονταν για ώρες από τους υπευθύνους.

Η δομή της Κιβωτού Κόσμου στο Βόλο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο για κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά. 

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ένα από τα δωμάτια με κουκέτες όπου μένουν τα παιδιά και τα γραφεία τους.

Στις φωτογραφίες που μετέδωσε αποκλειστικά ο ANT1 αποτυπώνεται επίσης το δωμάτιο του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ενώ φαίνεται και το γραφείο του. Μάλιστα, στην πόρτα του γραφείο υπάρχει η ταμπέλα «El Capitano» (Ο καπετάνιος).

Σε ακόμη μια φωτογραφία φαίνεται η αποθήκη όπου παιδιά τακτοποιούν πράγματα, ενώ στον εξωτερικό χώρο φαίνονται σακιά γεμισμένα τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες τα μετέφεραν τα παιδιά, στο πλαίσιο εργασιών στην δομή.

Στη δομή υπήρχε και στάβλος που φαίνεται να εργάζονταν παιδιά.

Σημειώνεται πως η οικονομική αστυνομία φαίνεται πως έχει εντολή να ερευνήσει τέσσερα οικονομικά εγκλήματα μέσα στην Κιβωτό, ενώ στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται 11 άτομα. 

Τι είπε 18χρονος πρώην φιλοξενούμενος

Στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ένας 18χρονος, ο Νέστορας, που φιλοξενήθηκε για τρία χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο ίδιος είπε για τα σακιά πως δεν ήταν βαριά και τα κουβαλούσαν τα μεγαλύτερα παιδιά της δομής. 

Ο 18χρονος Νέστορας έχοντας ζήσει τρία χρόνια στην δομή του Βόλου και άλλα τέσσερα στα Γιάννινα, είπε ότι κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς φαγητό, ρούχα και παπούτσια. Ανέφερε πως στις δομές υπήρχαν κάποιες δουλειές που έκαναν τα παιδιά. 

Ο νεαρός αναφέρθηκε και σε ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι έπεφτε ξύλο αλλά ανάμεσα στα παιδιά, ενώ στις δομές υπήρχαν και παιδαγωγοί και ψυχολόγοι. Τόνισε ότι ο ίδιος είναι απόλυτα σύμφωνος με τις μεθόδους που ακολουθούσαν στην Κιβωτό.

Παραδέχτηκε ότι έχει περάσει από απομονώσεις αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό που περιγράφουν, ενώ είπε ότι εκεί τους έβαζαν οι παιδαγωγοί για να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στα παιδιά μετά από τσακωμούς. Ανέφερε ότι είχε μείνει για 2-3 ώρες σε ένα δωμάτιο και αυτή ήταν η τιμωρία του σε περίπτωση που αντιμιλούσε σε παιδαγωγό ή αν έκανε φασαρία.

Υποστήριξε ότι όλα όσα έχουν ακουστεί τα λένε παιδιά μικρότερης ηλικίας καθώς κατηγορούν τον πατέρα Αντώνιο ότι πήρε τα παιδιά από τους γονείς τους.  

«Όση βοήθεια δέχθηκα από την Κιβωτό δεν την έχω πάρει από πουθενά. Θα ξαναπήγαινα και πάλι», είπε τέλος ο Νέστορας.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News