Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 9:58
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πάτερ Αντώνιος που «δεν είναι αυτό που φαίνεται» και τα άλλα θύματα

Καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και οι καταθέσεις ανηλίκων θα γίνουν με άκρα μυστικότητα, κάθε μέρα έρχονται στο φως νέες μαρτυρίες για τη συμπεριφορά του πατέρα Αντωνίου.  

Ο πάτερ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται, είπε ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία μιλώντας σε φίλο του, στον οποίο αποκάλυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου τη σεξουαλική κακοποίηση που ζούσε από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο 19χρονος φίλος του καταγγέλλοντα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (23.11.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ και περιέγραψε τη στιγμή που ο φίλος του, του αποκάλυψε ότι «ο πάτερ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται». Και πως του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον Γολγοθά που «ανέβαινε». Είπε, επίσης, ότι είχε μάθει πως υπήρχαν κι άλλα περιστατικά ασέλγειας, τουλάχιστον ένα ή δυο.

«Είχα χάσει επαφή μαζί του για δυο εβδομάδες. Δεν είχα νέα του και αποφάσισα να πάω να τον δω σπίτι του. Ήταν σε άθλια κατάσταση, χωρίς ρεύμα και φαγητό. Μου είπε “έχω να φάω τρεις μέρες και δυο μέρες να πιώ νερό”. Αφού κάτσαμε λίγο, μου είπε “θα φύγω”. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί όσα έγιναν με τη σειρά» περιέγραψε ο νεαρός, λέγοντας πως ο φίλος του του είπε τότε ότι «ο πάτερ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Περιγράφει επίσης πως ο 19χρονος του είπε ότι ήταν «από τα αγαπημένα παιδιά» του πατέρα Αντωνίου, πως ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου τον προόριζε για κάτι μεγάλο και πως γι’ αυτό τον έπαιρνε μαζί του σε όλες τις δομές.

Ο πατέρας Αντώνιος «έβαζε αγόρι με σπασμένο πόδι να δουλέψει»

Η ασέλγεια, είπε ο 19χρονος, ξεκίνησε όταν ο καταγγέλλων ήταν 16,5 ετών, με τον μάρτυρα που μίλησε στον ΣΚΑΙ να κάνει λόγο και για άλλες ασέλγειες, σε ένα ή δυο παιδιά.

Ερωτηθείς για το εάν ο 19χρονος του περιέγραψε περισσότερα του ενός περιστατικά ασέλγειας, ο φίλος του απάντησε ότι «μου είπε ότι δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Όπως μου είπε “πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνάει το χέρι μέσα από τα ρούχα μου”».

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News