Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 12:40
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Με δικαστική απόφαση έχω πάρει πάλι πίσω τα παιδιά μου» λέει μητέρα

Η μητέρα τριών παιδιών, πρώην φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου μιλάει στο newsit.gr για τις δύο μηνύσεις που έχει καταθέσει για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που δεχόντουσαν τα παιδιά της από παιδαγωγούς σε δομές της Κιβωτού.

Η μητέρα, υποστηρίζει ότι και τα τρία της παιδιά έχουν κακοποιηθεί από παιδαγωγούς της Κιβωτού του Κόσμου. «Το κοριτσάκι που ήταν τότε τριών ετών, πριν από ένα χρόνο περίπου, όπως μου περιέγραφε, επειδή φορούσε κάποια ρούχα που της πηγαίναμε εγώ και η νονά της και δεν ήθελε να τα βγάλει, το χτυπούσαν στα χέρια και στα πόδια. Υπήρχαν και μελανιές στα πόδια της» αναφέρει.
Στην συνέχεια, μιλώντας για τον μεγάλο της γιο, καταγγέλλει ότι «τον είχε χτυπήσει ένας από τους υπεύθυνους της δομής, με κλωτσιές, μπουνιές, σφαλιάρες. Τα παιδιά μου στην αρχή ήταν στην δομή στην Αθήνα, μετά μεταφέρθηκαν στον Βόλο. Και όταν ήταν στην Αθήνα, στη δομή στην Άνοιξη, γινόντουσαν τα ίδια. Όταν έμαθα ότι τα παιδιά μου κακοποιούνται, πήγα και ζήτησα από την αστυνομία να γίνει έλεγχος».

Τα παιδιά της, όπως λέει, δεν μπορούσε να τα βλέπει, μέχρι που «έβγαλα δικαστική απόφαση, προσωρινής διαταγής, για να μπορώ να έχω καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά».

Τις δύο μηνύσεις τις είχε κάνει η μητέρα στις αρχές του καλοκαιριού, όταν «ο μεγάλος μου ο γιος 12 χρονών με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είπε: “Μαμά έχω χτυπήσει στο κεφάλι και έχω πάθει αιμορραγία”. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να προστατεύσω τα παιδιά. Όταν τον ρώτησα ποιος το είχε κάνει αυτό, το παιδί φοβόταν και δεν μου έλεγε, υπήρχε τρομοκρατία ότι αν μιλούσαν δεν θα ξανά έβλεπαν ποτέ την μητέρα τους, έτσι τους έλεγαν.

Και την άλλη μήνυση την είχα κάνει όταν πάλι τα παιδιά ήταν χτυπημένα και είχαν μώλωπες. Έχω καταθέσει και τις φωτογραφίες που έχω» λέει.

Κιβωτός του Κόσμου: Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου – «Δεν έχει ακουμπήσει παιδί»

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πήγε στον Βόλο για να δει τα παιδιά της, «μου είχε πει κάποια στιγμή ο 9χρονος γιος μου: “Μαμά το βλέπεις αυτό το κλουβί; Μέσα σε αυτό με έκλειναν τα βράδια, χωρίς φαγητό και νερό, γιατί μου έλεγαν ότι η συμπεριφορά μου είναι για κλουβί”. Ο γιος μου μου είχε μιλήσει επίσης και για παιδική εργασία, τους ξυπνούσαν δηλαδή στις 6 το πρωί και πήγαιναν και δούλευαν στα ζώα και στα χωράφια, έκαναν δουλειές μέσα στο σπίτι, έπλεναν ντουζίνες με πιάτα και όλο αυτό για να τους δώσουν πέντε ευρώ» περιγράφει.

Είχε προσπαθήσει αρκετές φορές, όπως λέει στο newsit.gr, να ζητήσει ευθύνες από τους υπεύθυνους και από τους κοινωνικούς λειτουργούς για να μάθει τι συμβαίνει και «εκείνοι μου έλεγαν ότι δεν έχω καμία αρμοδιότητα και ότι αυτοί δεν ήξεραν τίποτα. Το γνώριζαν, όμως, ότι είχα κάνει μηνύσεις γιατί είχε πάει και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τα παιδιά. Οι μηνύσεις έχουν πάει στην εισαγγελία και περιμένουμε να κληθούμε για να δώσουμε κατάθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερευνάται τρίτη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού στην «Κιβωτό του Κόσμου» – Η κατάθεση πρώην εργαζομένου

Τα παιδιά της τα έχει ξανά μαζί της, «μετά από ένα τεράστιο δικαστικό αγώνα. Ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να μου τα πάρουν, όλα είχαν γίνει από μια έκθεση μιας κοινωνικής λειτουργού, η οποία δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον μου, αλλά είχε γίνει μια ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και χωρίς να ελεγχθεί, πήραν τα παιδιά από εμένα με την δικαιολογία ότι δεν τα πρόσεχα και τα πήγαν σε ένα περιβάλλον που κακοποιήθηκαν» καταλήγει.

Αναστασία Σταματοπούλου

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News