Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 9:07
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε 15χρονος από τη δομή του Βόλου για υποθέσεις ασέλγειας

Με γρήγορους ρυθμούς και προς πάσα κατεύθυνση «τρέχουν» οι έρευνες γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στο στόχαστρο οι τρεις υποθέσεις ασέλγειας, με έναν 15χρονο από το Βόλο να δίνει νέα κατάθεση.

Εκτός από την Οικονομική Αστυνομία και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αλλά και της περιουσιακής κατάστασης του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, οι άνδρες της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις στο πλαίσιο των κακοποιητικών συμπεριφορών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα, το Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Χίο.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές μετά τα όσα τους ανέφερε ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο και ξεκίνησε το γαϊτανάκι των ερευνών αλλά και άτομα που εργάζονται στις δομές, ερευνούν το ενδεχόμενο άλλοι τρεις τρόφιμοι να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ αυτών δύο ενήλικες κι ένας ανήλικος. 

Έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο κλιμάκιο από το Ανηλίκων ταξίδεψε μέχρι το Βόλο προκειμένου να πάρει κατάθεση από το 15χρονο στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει διαταχθεί από τις 25 Νοεμβρίου από την εισαγγελία. Αφορμή για την κατάθεση του ανηλίκου, ο οποίος διαμένει στη δομή του Βόλου, ήταν οι αναφορές στον πρόσωπο του από τον 19χρονο που κατήγγειλε στον Συνήγορο του Πολίτη τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. 

Ο 19χρονος στην κατάθεση στους αστυνομικούς ανέφερε ότι και ο 15χρονος πρέπει να βίωσε παρόμοιες καταστάσεις με εκείνον, από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. 

Έτσι οι αστυνομικοί πήγαν κάτω από άκρα μυστικότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βόλο και συνομίλησαν με τον 15χρονο. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ τις επόμενες ημέρες να βρεθούν και πάλι τετ α τετ με τον ανήλικο προκειμένου να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News