Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024, 12:12
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασαν άρον άρον μυστική θυρίδα σε τράπεζα – Το σχέδιο που δεν υλοποιήθηκε

Εκατομμύρια ευρώ ήταν τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου. Όλα από τις δωρεές που έκαναν ιδιώτες για να βοηθήσουν το «άγιο» έργο του πατήρ Αντωνίου.

Τα χρήματα αυτά, η διαδρομή τους από τη στιγμή που δίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου και μετά κυρίως, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας, όπως και η «μεγάλη ζωή» με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

Και ενώ ο έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου έχει ξεκινήσει, μια άλλη εξέλιξη έρχεται στο φως: το άδειασμα μυστικής θυρίδας της Κιβωτού του κόσμου από στέλεχος της δομής.

Το αποκαλύπτει ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22.11.2022), πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και υπό άκρα μυστικότητα, άδειασε τη θυρίδα. Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με Τα Νέα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ!

Η… αθέατη ζωή του πατέρα Αντώνιου: Ακριβά αυτοκίνητα, μεζονέτες και κρουαζιέρες με «εκλεκτά» παιδιά

Η τραπεζική θυρίδα που… άδειασε άρον άρον είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, άνθρωποι της Κιβωτού έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα λόγω της δικαστικής έρευνας και του φόβου να αποκαλυφθούν παρατυπίες ή ακόμη και να διαταχθεί κατάσχεση του περιεχομένου της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης, το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας, σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: «Τους κάναμε δωρεά κτίρια και έβαζαν όρο να τους τα γράψουμε» αποκαλύπτει η Σήλια Κριθαριώτη

Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, δεν υλοποιήθηκε…

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News