Σάββατο 13 Απρίλιος 2024, 1:08
Μουσική

Kiss: Το πρώτο συγκρότημα των ΗΠΑ που θα γίνει «εικονικό»


Το βράδυ του Σαββάτου (2/12), οι Kiss έκλεισαν την τελευταία συναυλία της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους «The End of the Road» στο φημισμένο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι θρύλοι του hard rock ανακοίνωσαν ότι θα είναι το πρώτο συγκρότημα των ΗΠΑ που θα γίνει «εικονικό».

Συγκεκριμένα οι ιδρυτές Paul Stanley και Gene Simmons, μαζί με τον κιθαρίστα Tommy Thayer και τον ντράμερ Eric Singer έφυγαν από τη σκηνή, αποκαλύπτοντας τα νέα τους ψηφιακά avatars. Αφού αποχώρησαν από τη σκηνή, τα avatar τους ερμήνευσαν το «God Gave Rock and Roll to You».

Η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να προϊδεάσει ένα νέο κεφάλαιο του ροκ συγκροτήματος.

Τα άβαταρ δημιουργήθηκαν από την εταιρεία ειδικών εφέ του George Lucas, Industrial Light & Magic, σε συνεργασία με την Pophouse Entertainment Group, την οποία συνίδρυσε ο Björn Ulvaeus των ABBA. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν πρόσφατα για την παράσταση «ABBA Voyage» στο Λονδίνο, στην οποία οι θαυμαστές μπορούσαν να παρακολουθήσουν μια πλήρη συναυλία του σουηδικού συγκροτήματος, δηλαδή τα ψηφιακά τους άβαταρ.

«Σήμερα, μια νέα εποχή ξεκινά. KISSARMY, το τέλος είναι μόνο η αρχή!», έγραψε το συγκρότημα στα social media. «Οι Kiss ξαναγεννήθηκαν ως avatars για να ροκάρουν για πάντα».

«Για πάντα νέοι»

«Αυτό που καταφέραμε ήταν εκπληκτικό, αλλά δεν είναι αρκετό. Το συγκρότημα αξίζει να ζήσει γιατί είναι μεγαλύτερο από εμάς. Είναι συναρπαστικό για εμάς να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μπορούμε να είμαστε για πάντα νέοι και για πάντα εμβληματικοί πηγαίνοντάς μας σε μέρη που δεν έχουμε ονειρευτεί ποτέ πριν» είπαν οι Paul Stanley και Gene Simmons.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pophouse Entertainment, Per Sundin, είπε ότι τα νέα avatar θα επιτρέψουν στους Kiss να συνεχίσουν στη σκηνή. «Οι Kiss θα μπορούσαν να έχουν μια συναυλία σε τρεις πόλεις την ίδια νύχτα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους», είπε.

«Η εμπειρία των Kiss είναι αθάνατη»

Ο Simmons είχε στο παρελθόν υπονοήσει την εικονική μεταμόρφωση του συγκροτήματος. Μιλώντας στο 519 Magazine τον Νοέμβριο, είπε ότι «αυτή η περιοδεία είναι το τέλος του δρόμου για το συγκρότημα, όχι όμως και για το εμπορικό σήμα των Kiss».

«Οι Kiss έχουν ένα δικό τους σύμπαν – ταινίες, εμπορεύματα, ίσως ακόμη και στο Μπρόντγουεϊ», συνέχισε. «Το συγκρότημα θα τελειώσει, αλλά η εμπειρία των Kiss είναι αθάνατη».

Μίλησε επίσης για τις σωματικές προκλήσεις της περιοδείας και γιατί το συγκρότημα αποσύρεται από τη σκηνή: «Είμαστε το πιο σκληρά εργαζόμενο συγκρότημα στη σκηνή. Έχω 40 κιλά πανοπλία και όλα τα υπόλοιπα και τακούνια πλατφόρμες. Κάθε μια από τις μπότες ζυγίζει όσο μια μπάλα μπόουλινγκ. Σωματικά, είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό».

Ημέρα των Kiss

Πριν από τις δύο τελευταίες συναυλίες, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς κήρυξε την 30η Νοεμβρίου ως επίσημη «Ημέρα των KISS» στη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Empire State Building φωτίστηκε προς τιμήν της μπάντας το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου με τους φωτισμούς να συγχρονίζονται με το κλασικό «Rock & Roll All Nite» των Kiss.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: commons wikimedia





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News