Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024, 7:42
Μουσική

Kim Petras: Η επιτυχία του «Unholy» έδειξε ότι «δεν έχει σημασία ποια είναι η ταυτότητα φύλου σου

Ο Sam Smith και η Kim Petras έγιναν με το «Unholy» οι πρώτοι non-binary και τρανσέξουαλ καλλιτέχνες αντίστοιχα που ανέβηκαν στο No. 1 του Billboard Hot 100.

Η Kim Petras εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένη από το γεγονός ότι η συνεργασία της με τον Sam Smith στο single «Unholy» κατέκτησε την κορυφή των charts του Billboard και απέσπασε μία υποψηφιότητα για Grammy.

«Έκλαψα πολύ», δήλωσε η Kim Petras στο Variety για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στα ευχάριστα νέα.

Η τραγουδίστρια εξήγησε γιατί τη δικαίωσε η επιτυχία του τραγουδιού και θυμήθηκε ότι πριν από τη συνεργασία τη με τον Sam Smith: «Τα δισκογραφικά στελέχη μου έλεγαν: “Κάνεις μουσική για gay clubs, είσαι σε έναν συγκεκριμένο τομέα και δεν ξέρουμε πώς να σε προωθήσουμε”».

Μετά τη συνεργασία της με τον Βρετανό καλλιτέχνη, η Kim Petras παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ότι η επιτυχία του «Unholy» θα άλλαζε τη ζωή της.

«Το κάνω αυτό εδώ και χρόνια και ποτέ δεν είχα τέτοια μαζική απήχηση. Ο Sam πίστεψε πραγματικά στο τραγούδι από την αρχή και πάλεψε γι’ αυτό», είπε.

Kim Petras

Το «Unholy» προκάλεσε αμέσως αίσθηση στους ακροατές και η Kim Petras ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τη θερμή υποδοχή που του επιφύλασσε το κοινό.

«Ήταν η πρώτη μου είσοδος στο Hot 100 και πήγε στο Νο. 1, κάτι που είναι τρελό. Πραγματικά με έκανε υπερήφανη για όλη τη δουλειά που χρειάστηκε για να φτάσω σε αυτό το σημείο και για όλα τα χρόνια που εμφανιζόμουν σε clubs και πάλευα», ανέφερε.

Η επιτυχία του τραγουδιού είχε και μια άλλη θετική εξέλιξη για την Kim Petras, η οποία έγινε με το «Unholy» ο πρώτος τρανσέξουαλ καλλιτέχνης που ανέβηκε στο No. 1 του Billboard Hot 100 (και ο Sam Smith ο πρώτος non-binary καλλιτέχνης).

«Απέδειξε σε πολύ κόσμο ότι αν κάνεις καλή μουσική, δεν έχει σημασία ποια είναι η ταυτότητα του φύλου σου», σημείωσε.

«Ελπίζω ότι ανοίγω τις πόρτες για νέους καλλιτέχνες», συνέχισε, προσθέτοντας ότι έμπνευσή της είναι η τρανσέξουαλ DJ και μουσικός παραγωγός της πειραματικής pop σκηνής Sophie, που σκοτώθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021 όταν έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε.

«Αισθάνομαι ότι μεταφέρω τη δάδα όλων όσων ήρθαν πριν από μένα», δήλωσε η Kim Petras για το σημείο που θεωρεί ότι βρίσκεται τώρα στη μουσική βιομηχανία και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα και καταπληκτικά που μπορώ να το κάνω αυτό».

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News