Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 0:38
Οικονομία

Καλάθι του Νοικοκυριού: Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις νέες τιμές – Δείτε τα στοιχεία για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις νέες τιμές των προϊόντων που υπάρχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η σύνδεση με την Black Friday που έρχεται…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως οι τιμες των προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού είναι μειωμένες σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, από τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τα σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος σε πανηγυρικό τόνο, κάνει λόγο σε ανάρτησή του, για… Black Friday και στα σούπερ μάρκετ.

«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προιόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο ΟΛΕΣ οι αλυσίδες έχουν μείωση».

Αυτό αναφέρει με ανάρτηση του, σήμερα το πρωί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και επισυνάπτει και σχετικό πίνακα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σουπερμάρκετ θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που δηλώνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Αν τα αποθέματα προϊόντος που συμμετέχει στο «καλάθι του νοικοκυριού» εξαντληθούν σε ένα ή περισσότερα καταστήματα, τα σουπερμάρκετ αντικαθιστούν προσωρινά το προϊόν που εξαντλήθηκε με αντίστοιχο προϊόν που διατίθεται στην ίδια ή χαμηλότερη τιμή και στην ίδια ή μεγαλύτερη ποσότητα.

Αν δεν υπάρχει τέτοιο προϊόν στο κατάστημα, οι υπόχρεοι μεριμνούν για την τροφοδοσία του καταστήματος στο οποίο εξαντλήθηκε το προϊόν εντός δύο ημερών με επαρκή ποσότητα του προϊόντος που εξαντλήθηκε ή ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis για την οριστική αντικατάσταση του προϊόντος στο σύνολο των καταστημάτων τους.


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News