Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 9:24
Ελλάδα

Καλαμάτα: Συνελήφθη η μητέρα της 29χρονης που ζούσε σε κλουβί


Εξελίξεις στην υπόθεση της 29χρονης που ήταν αναγκασμένη να ζει για χρόνια, σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί στην Καλαμάτα.

Όπως μεταδίδεται η θετή μητέρα της κοπέλας συνελήφθη για έκθεση ενηλίκου σε κίνδυνο και αναμένεται να παρουσιαστεί (στις 12) στον εισαγγελέα.

Η 29χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Επίσης δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα για ψυχιατρική εξέταση στην 29χρονη και μέχρι τότε θα παραμείνει φρουρούμενη στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι θετοί γονείς της κοπέλας υποστηρίζουν ότι αναγκάστηκαν να χτίσουν την ξύλινη φυλακή για την κόρη τους επειδή είναι επικίνδυνη για τον εαυτό της και τους γύρω της.

Η θλιβερή ιστορία

Η ανάδοχη οικογένεια υποδέχθηκε το παιδί όταν ήταν 22 μηνών. Όσο μεγάλωνε, διαπιστώθηκε ότι ανέπτυξε μια ήπια νοητική υστέρηση. Ζούσε στην Αθήνα με την ανάδοχη οικογένεια και είχε υποστήριξη από το ίδρυμα που πραγματοποίησε την αναδοχή. Φοιτούσε στο σχολείο και λάμβανε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Το 2011 η οικογένεια μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα.

Η 29χρονη, παρά την φαρμακευτική αγωγή, άρχισε να γίνεται επιθετική προς τον εαυτό της και τους άλλους, όπως αναφέρει η θετή της μητέρα.

Από τα 22 της, ζούσε μέσα σε μία ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας.

Το 2022 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση – Τι έδειξε η αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας

Σύμφωνα με το MEGA, το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ  διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Είχε εξετασθεί τρείς φορές  το 2022 και είχε διαγνωσθεί  με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News