Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 13:56
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Νέα μηνύματα του 112 – Για ποιες περιοχές χτυπάει «συναγερμός»

Περιμένοντας να «χτυπήσει» η κακοκαιρία, ολόκληρη τη χώρα, έγινε έκτακτη ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός είπε για τα καιρικά φαινόμενα:

«Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία από την περασμένη Πέμπτη, επηρεάζοντας τη χώρα μας με διαδοχικά κύματα. Εντονότερα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας την Δευτέρα, όπου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε 115 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων…

Χθες Τρίτη, εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο επικαιροποιήθηκε σήμερα.

Από σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων, καθώς και χιονοπτώσεις…»

Και ο κύριος Αρτοποιός συνέχισε, λέγοντας ότι το μεσημέρι έγινε σύσκεψη και «σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας. Σε λίγα λεπτά θα εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Αργότερα θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρότατες χιονοπτώσεις».

«Σε κάθε περίπτωση, με περιορισμό των μετακινήσεων,

 

 

 

 

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News