Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 9:18
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία – Αγρίνιο: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών με αιωρούμενη γέφυρα από τον Εύηνο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν χθες στον Εύηνο ποταμό στο Αγρίνιο με τους μαθητές να περνούν με αιωρούμενη γέφυρα, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Ο εισαγγελέας Αγρινίου το πρωί της Παρασκευής παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το δίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα θα διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο παρά το γεγονός πως ήταν πολύ επικίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Να υπενθυμίσουμε πως η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο που είχε μεταφέρει τους μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο το πρωί, να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Έτσι, 8χρονα παιδιά αναγκάστηκαν να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου και άλλα να περάσουν το ποτάμι μέσα σε κουβούκλιο. Η γέφυρα δεν ήταν σταθερή και βρίσκεται εκεί από τη δεκαετία του 60′. Μέχρι σήμερα, ο δρόμος παραμένει κλειστός εξαιτίας του βράχου που έκλεισε τον δρόμο.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News