Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 17:30
Ελλάδα

Καιρός – Τάσος Αρνιακός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ύστερα από μία μακρά περίοδο, χωρίς ουσιαστικά να είναι χειμερινός ο καιρός στη χώρα μας, το… σκηνικό αλλάζει, καθώς -σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr- καταφτάνει σοβαρή κακοκαιρία από τα δυτικά, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδα.  

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “αρχικά θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά και αργότερα τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θα έχουμε χιόνια στα βουνά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, από 400, 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω”.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα έχουμε επίσης, ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και θυελλώδεις νοτιάδες που αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά.

Ο καιρός την Πέμπτη σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη (26.01.2023), στην Αττική, περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα κρατήσουν μέχρι και το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, κυρίως στα ανοιχτά, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής περιμένουμε σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και τον περιορισμό τους, κυρίως στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας, ενώ θα μείνουν οι βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 προβλέπει τα εξής: 

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου ( κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη),
τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη
δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News