Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 13:33
Ελλάδα

Καιρός – Λαγουβάρδος: Κρίσιμες οι επόμενες 3 ώρες, ποιες περιοχές είναι στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Προσοχή τις επόμενες ώρες συστήνουν οι μετεωρολόγοι, καθώς η κακοκαιρία δεν φαίνεται να υποχωρεί. Στην Αττική, την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, με τους μετεωρολόγους να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος λέει, μιλώντας στο newsit.gr για την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις, ότι οι επόμενες τρεις ώρες είναι κρίσιμες για την πρωτεύουσα γιατί «θα έχουμε πολλές βροχές, αν και όχι με την ένταση που είχαμε έως τώρα».

«Αργότερα η κακοκαιρία θα μετακινηθεί ακόμα περισσότερο στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Αρκαδία, Αργολίδα κτλ και στην Βοιωτία αλλά και την Φθιώτιδα» σημείωσε.

Ο κ. Λαγουβάρδος κάνει λόγο για «αρκετά μεγάλο ύψος βροχής σε κάποιες περιοχές 30 με 40mm. Μεγάλα προβλήματα είχαμε στην Λακωνία όπου η βροχή ξεπέρασε τα 130 χιλιοστά, αλλά και στα κλασσικά σημεία της Αττικής που πλημμυρίζουν, όπως στη Χαμοστέρνας, την Πειραιώς, στο Μαρούσι που είχε πάνω από 40 χιλιοστά ύψος βροχής».

Αργά σήμερα το βράδυ προς το ξημέρωμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, που πρέπει να προσέξουμε, στο νησιωτικό κομμάτι, στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο».

Τέλος, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών μέσω του newsit.gr, συστήνει σε όλους «να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε», σημειώνοντας ότι «τώρα τελειώνουν τα σχολεία και είναι καλή κίνηση να μην ανοίξουν καν τα εσπερινά για να μην επιφορτίζουμε τους δρόμους, γιατί είναι επικίνδυνο για εμάς τους ίδιους».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News