Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:23
Ξένη Μουσική Συναυλίες

Johnny Logan: Ο θρύλος της Eurovision για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Johnny Logan έρχεται στην Αθήνα με τις επιτυχίες μίας καριέρας τεσσάρων και πλέον δεκαετιών.

Ο Johnny Logan, ο θρυλικός καλλιτέχνης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αθήνα για μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Θέατρο Παλλάς τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025.

Ο μοναδικός Johnny Logan είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Eurovision.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής κέρδισε δύο φορές την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «What’s Another Year» το 1980 και με το ιστορικό πλέον «Hold Me Now» το 1987, το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι το τραγούδι του με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

 

Επίσης, ο Johnny Logan κέρδισε τη νίκη στη Eurovision – για τρίτη φορά – το 1992 ως δημιουργός του τραγουδιού «Why Me» που ερμήνευσε η Linda Martin.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Johnny Logan δεν σταμάτησε να ηχογραφεί και κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων δεκαετιών έχει κυκλοφορήσει 40 singles και 19 δίσκους και έχει περιοδεύσει με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

Οι δίσκοι του έχουν γίνει πολυπλατινένιοι στη Σκανδιναβία και είχε επίσης πρόσφατα επιτυχημένηες κυκλοφορίες στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Το 2024, ο Johnny Logan επέστρεψε με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τίτλο «It Is What It Is» και τα 12 τραγούδια του μοιάζουν να είναι οι φυσικοί διάδοχοι του «Hold Me Now».

 

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά, με πραγματικά όργανα και τα τραγούδια του ξεδιπλώνονται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από το rock & roll και την jazz, με τραγούδια όπως το «Full Moon Over Berlin» και μία συγχώνευση ιρλανδικών και Cajun ήχων.

Ο ίδιος, με περισσή χαρά για το άλμπουμ, αναφέρει: «Μου πήρε ένα χρόνο για να γράψω αυτόν τον δίσκο και ένα χρόνο για να το ηχογραφήσω, αλλά ήταν πραγματικά μία δουλειά που έγινε με αγάπη».

«Νιώθω περισσότερη υπερηφάνεια γι’ αυτόν τον δίσκο από οτιδήποτε άλλο έχω δουλέψει τα τελευταία 30 χρόνια», προσθέτει.

«It Is What It Is» – Είναι αυτό που είναι. Και αυτός είναι ο Johnny Logan σήμερα. Η φωνή που μας χαρίζει μόνο ωραίες αναμνήσεις και εικόνες.

Ένας καλλιτέχνης που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη χαρακτηριστική και μελωδική φωνή του, την άψογη τεχνική του και τη μουσική που έφτιαξε με τόσο αγάπη.

 

Το Θέατρο Παλλάς ετοιμάζει ένα all–star line–up πρόγραμμα εκδηλώσεων τη σεζόν 2024–2025.

Μία συναυλιακή βραδιά ανήκει δικαιωματικά στον «Mr. Eurovision», τον Johnny Logan, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πληροφορίες

Johnny Logan

Θέατρο Παλλάς
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Viva Spot Τεχνόπολης

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News