Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024, 22:31
Ξένη Μουσική

Joe Jonas: Πώς βρήκε ασφάλεια μέσα από το νέο τραγούδι του «Work It Out»

Αν ο Joe Jonas μπορούσε να έχει οποιαδήποτε υπερδύναμη στον κόσμο, δεν θα ήταν η ικανότητα να πετάει, να τηλεμεταφέρεται οπουδήποτε ήθελε όπου ήθελε ή να ταξιδεύει στο χρόνο.

Δεν θα ήθελε ούτε να έχει υπεράνθρωπη ταχύτητα ή λέιζερ που να βγαίνουν από τα μάτια του.

Στο πρώτο κουπλέ του νέου τραγουδιού του, «Work It Out», ο τραγουδιστής επιλέγει τη δύναμη να είναι αόρατος.

 

Στο τελευταίο επεισόδιο του «The Breakdown» του Rolling Stone, ο Joe Jonas αποκαλύπτει τις φωτεινές και τις σκοτεινές πλευρές αυτής της δύναμης – μιας δύναμης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φάρσες στους στενούς του φίλους ή για να ξεφύγει από έναν κόσμο στον οποίο δεν νιώθει πάντα ότι ξέρει πώς να κινηθεί και να τον αντιμετωπίσει.

«Η αλήθεια πίσω από αυτό το στίχο είναι ότι είναι πιθανότατα ο πιο βαρύς στίχος του τραγουδιού, γιατί μιλάει για το συναίσθημα ότι δεν ξέρεις πού ανήκεις», εξήγησε, είτε σε μία συγκεκριμένη ήπειρο είτε σε μία χρονική περίοδο της ιστορίας.

«Σχεδόν αμφισβητείς τη λογική σου. Αλλά νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να νιώσουμε καταβεβλημένοι και αγχωμένοι, και ακόμη και μία ή δύο ώρες αργότερα, λες: “Πρέπει να το χειριστώ μόνος μου και να το αντιμετωπίσω και να ωριμάσω”», συνέχισε.

«Η άποψη για την ψυχική υγεία έχει αλλάξει πολύ με την πάροδο του χρόνου, και ειδικά στη μουσική βιομηχανία. Είναι επίσης πολύ ωραίο να μιλάμε για τα συναισθήματά μας και να μην νιώθουμε ότι πρέπει να τα ωραιοποιούμε ή να είναι ντροπιαστικό», είπε

 

Ο Joe Jonas δημιούργησε το «Work It Out» με μία ομάδα στενών φίλων, συμπεριλαμβανομένων των Blush και Jason Evigan. Το τραγούδι ολοκληρώθηκε γρήγορα – μέσα σε περίπου μία ώρα, σύμφωνα την εκτίμησή του.

«Κυλούσε πραγματικά πιο εύκολα από τα περισσότερα τραγούδια, ακόμη και η μίξη και η παραγωγή του. Υπήρχε κάτι πολύ εύκολο σε αυτό», είπε ο Jason Evigan στο «The Breakdown».

Ένα μέρος αυτής της ευκολίας ήταν ότι μπόρεσαν να περάσουν κατευθείαν στην ουσία του τραγουδιού – ήταν επίσης λίγο τονωμένοι με καφεΐνη.

Το «Work It Out» θα περιλαμβάνεται στο νέο σόλο άλμπουμ του Joe Jonas, με τίτλο «Music For People Who Believe In Love», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος παρομοίασε το θεματικό πλαίσιο του δίσκου με αυτό του προσωπικού ημερολογίου του, στο οποίο συχνά αναλύει τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσει μπροστά όταν αντιμετωπίζει εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις.

 

«Έχω αυτό το μικρό κίτρινο σημειωματάριο που το παίρνω παντού μαζί μου, και η πρώτη του γραμμή λέει: “Ακόμα κι αν”», ανέφερε.

«Ακόμα κι αν τα πράγματα μπορούν να είναι πραγματικά συντριπτικά ή αγχωτικά, είναι σαν να λέω: “Θα είμαι καλά. Θα είναι εντάξει, ή θα το καταλάβω, όποια κι αν είναι η εκδοχή του να το καταλάβω για τον εαυτό μου”», σημείωσε.

«Οπότε ήθελα να γράψω κάτι που στην ουσία ειλικρινά απλά σε τρίτο πρόσωπο σαν λέει: “Έι, κοίταξε στον καθρέφτη. Τα καταφέρνεις”», είπε.

Όταν οι Jonas Brothers διαλύθηκαν για έξι χρόνια, ο Joe Jonas δημιούργησε το συγκρότημα του DNCE, αλλά το «Music For People Who Believe In Love» θα κυκλοφορήσει με το δικό του όνομα και είναι χτισμένο αποκλειστικά γύρω από τις δικές του εμπειρίες.

«Νομίζω ότι πολλά από τα τραγούδια, ακόμη και στο άλμπουμ μου, είναι συναισθηματικά και μερικές φορές βαριά», σχολίασε.

«Αλλά τραγούδια και κομμάτια εκεί που είναι σαν και αυτό (το “Work It Out”), όπου ηχητικά πιστεύω ότι είναι χαρούμενο και διασκεδαστικό, και όταν αναλύεις τους στίχους, ελπίζω να συνειδητοποιήσεις, εντάξει, μιλάμε για κάποια πραγματικά πράγματα, και είναι εντάξει να το κάνεις με έναν ευχάριστο τρόπο», είπε.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News