Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 13:18
Μουσική

Jay-Z: Στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκτοξεύτηκε η περιουσία του

Ο Jay-Z είναι ο 1.209ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η περιουσία του Jay-Z έχει εκτοξευθεί στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα έκθεση του Forbes.

Αν και η έκθεση είναι λιγοστή σε λεπτομέρειες, σημειώνεται ότι η περιουσία του ανθρώπου που ήρθε στον κόσμο με το όνομα Shawn Carter πριν από 53 χρόνια εκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια της μουσικής.

«Ακόμη και σε ένα έτος χωρίς περιοδεία ή κυκλοφορία άλμπουμ, ο Jay-Z κερδίζει εκατομμύρια από τη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D’Usse», αναφέρεται.


Ο Jay-Z ήταν ο πρώτος καλλιτέχνες του hip-hop που στέφθηκε δισεκατομμυριούχος από το Forbes το 2019, χάρη σε μια «εκτεταμένη και ποικιλόμορφη αυτοκρατορία».

Τα περιουσιακά στοιχεία του Jay-Z εκτείνονται από την αυτοκρατορία της εταιρείας ψυχαγωγίας Roc Nation μέχρι μία συλλογή έργων τέχνης αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει έργα του Jean-Michel Basquiat και του Andy Warhol.

Τον περασμένο μήνα, ο Jay-Z όχι μόνο ερμήνευσε το «God Did» στα Βραβεία Grammy 2023 μαζί με τους DJ Khaled, Lil Wayne, Rick Ross, John Legend και Fridayy, αλλά έλυσε και μία πολύμηνη νομική διαμάχη με την Barcardi για τη μάρκα του κονιάκ D’ussé.

Η Barcardi απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, του D’ussé, το οποίο φέρεται να αξίζει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια και αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την αύξηση της καθαρής του αξίας του Jay-Z.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ο Jay-Z διατηρεί ένα «σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας» του D’ussé.

JAY-Z

Ο Jay-Z έχει επενδύσει επίσης σε μία σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σειράς ρούχων Rocawear, την οποία πούλησε για 204 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

Επίσης, ο Jay-Z ήταν πρώτος επενδυτής στην υπηρεσία streaming μουσικής Tidal, την οποία αγόρασε το 2015 έναντι 56 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε η δημοτικότητα της υπηρεσίας έχει αυξηθεί και η αξία της έχει αποτιμηθεί σε ποσό άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 2021, η Block του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey (τότε γνωστή ως Square), συμφώνησε να καταβάλει 297 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του Tidal.

Τον Ιούνιο του 2022, μέσω της δημοσιοποίησης της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του 2022, η Block ανακοίνωσε ότι το ποσοστό που απέκτησε στη μουσική υπηρεσία Tidal ήταν 86,8%.

Παράλληλα, ο Jay-Z εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας καταγράψει πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, η καθαρή αξία της Beyoncé, της συζύγου του Jay-Z, εκτιμάται στα 450 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Το περιοδικό σημειώνει ότι η κοινή περιοδεία «On The Run II» που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι το 2018 απέφερε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ανά βραδιά, αποκομίζοντας συνολικά έσοδα άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2019, όταν το Forbes ανακήρυξε για πρώτη φορά τον Jay-Z δισεκατομμυριούχο, τα περιουσιακά στοιχεία του είχαν ως εξής:

• Σαμπάνια Armand de Brignac: 310 εκατομμύρια δολάρια
• Μετρητά & επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στην Uber αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων: 220 εκατομμύρια δολάρια
• Κονιάκ D’Ussé: 100 εκατομμύρια δολάρια
• Υπηρεσία streaming Tidal: 100 εκατομμύρια δολάρια
• Roc Nation: 75 εκατομμύρια δολάρια
• Μουσικός κατάλογος: 75 εκατομμύρια δολάρια
• Συλλογή έργων τέχνης: 70 εκατομμύρια δολάρια
• Ακίνητη περιουσία: 50 εκατομμύρια δολάρια

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News