Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024, 5:34
People

Janet Jackson: «Δεν θυμάμαι να με ρώτησα αν ήθελα να ξεκινήσω καριέρα από παιδί»

 

Η Janet Jackson εξήγησε πώς ασχολήθηκε με τη μουσική.

Η Janet Jackson «δεν θυμάται» να της έχουν ζητήσει αν ήθελε να ξεκινήσει καριέρα στη μουσική από την παιδική ηλικία της.

Η 58χρονη τραγουδίστρια μίλησε για τις πρώτες ημέρες της καριέρας της στη μουσική βιομηχανία σε μία νέα συνέντευξή της με το BBC.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποκάλυψε πώς ένιωθε καθώς μεγάλωνε μαζί με τα διάσημα αδέρφια της και παραδέχτηκε ότι ένιωθε πίεση να μπει κι εκείνη στον χώρο της μουσικής.

 

Η Janet Jackson εξήγησε ότι η απόφαση ξεκίνησε όταν η οικογένειά της ανακάλυψε ένα τραγούδι που είχε γράψει όταν ήταν εννέα ετών, και ο πατέρας της, Joe Jackson, την πίεσε να ακολουθήσει ως καριέρα τη μουσική.

«Έφτιαξα το drum track, έκανα τα δεύτερα φωνητικά, τραγούδησα και έπαιξα όλα τα όργανα», περιέγραψε.

Η Janet Jackson θυμήθηκε άφησε την κασέτα στο σύστημα και πήγε στο σχολείο χωρίς να περιμένει κάτι, μέχρι που την επόμενη ημέρα άκουσε την οικογένειά της να παίζει το τραγούδι της στο αυτοκίνητο.

«Ντράπηκα πάρα πολύ. Η πόρτα του στούντιο ήταν ανοιχτή και ο Mike [Michael Jackson] την άκουγε, ο Randy την άκουγε, ο πατέρας μου την άκουγε… Τότε ο πατέρας μου είπε: “Θα τραγουδήσεις”», είπε.

 

«Εγώ είπα: “Όχι, όχι, όχι, θέλω να πάω στο πανεπιστήμιο και να σπουδάσω επιχειρηματικό δίκαιο”», συνέχισε, πριν σημειώσει ότι «ήταν κάπως δύσκολο να διαφωνήσω γιατί κοιτάξτε πού οδήγησε τα αδέρφια μου, οπότε είπα: “Εντάξει, θα το προσπαθήσω”».

«Δεν θυμάμαι ποτέ να με ρώτησαν. Απλά θυμάμαι να το κάνω», ανέφερε.

Εκείνη την περίοδο, τα αδέρφια της Janet, οι Jackson 5 (μετέπειτα γνωστοί ως The Jacksons), γνώριζαν ήδη παγκόσμια επιτυχία με τη μουσική τους και μόλις είχαν επιστρέψει από μία περιοδεία δέκα μηνών ανά τον κόσμο.

Από τότε που ξεκίνησε τη δική της καριέρα, η Janet Jackson έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και έγινε η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για το βραβείο του Grammy του Καλύτερου Παραγωγού.

Αργότερα στη συνέντευξη, έκανε μία αναδρομή στο διάσημο άλμπουμ της «Control», και εξήγησε πως πιστεύει ότι μέρος της επιτυχίας του προήλθε από την απόφασή της να αρνηθεί τους αγαπημένους παραγωγούς του πατέρα της και να προσλάβει τους Jimmy Jam και Terry Lewis.

 

Αυτό, όπως υπογράμμισε, τη βοήθησε να εξερευνήσει μία νέα πτυχή της προσωπικότητάς της και να παρουσιάσει έναν χαρακτήρα πιο σίγουρο και δυναμικό από ποτέ άλλοτε.

Η Janet Jackson θα φέρνει την περιοδεία της «Together Again» σε δέκα πόλεις φέτος το φθινόπωρο, ξεκινώντας από το Accor Arena στο Παρίσι στις 25 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί, θα συνεχίσει σε στάσεις στο Μπέρμιγχαμ, το Λονδίνο, τη Γλασκόβη και το Μάντσεστερ, πριν επιστρέψει στην ηπειρωτική Ευρώπη και ολοκληρώσει την περιοδεία της στο Ziggo Dome του Άμστερνταμ στις 10 Οκτωβρίου.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News