Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024, 4:52
Κόσμος

Ισραήλ: Η στιγμή που Ισραηλινοί αστυνομικοί απελευθερώνουν τρεις ομήρους από τη Χαμάς


Στη δημοσιότητα έδωσε το Ισραήλ βίντεο από την απελευθέρωση τριών ομήρων. Πρόκειται για τρεις από τους τέσσερις ομήρους, που απελευθερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από μήνες αιχμαλωσίας από δυνάμεις της Χαμάς στη Γάζα.

Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam του Ισραήλ να μπαίνουν μέσα στο χώρο που βρίσκεται ο αιχμάλωτος και αψηφώντας πυρά και εκρήξεις μπαίνουν στο σπίτι στη Γάζα που βρίσκονται αιχμάλωτοι οι τρεις όμηροι. 

Τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των Ισραηλινών κομάντο το περασμένο Σάββατο, δείχνουν αρχικά τους Ισραηλινούς να περνούν ανάμεσα από δέντρα καθώς πλησιάζουν σε ένα από τα κτίρια όπου κρατούνταν οι όμηροι της Χαμάς Almog Meir Jan, 21 ετών, Andri Kozlov, 27 ετών, και Shlomi Ziv, 41 ετών.

Οι Ισραηλινοί ανατινάζουν μια πόρτα για να εισέλθουν στο εσωτερικό του πρώτου σπιτιού. Κραυγές και κρότοι ακούγονται γύρω από το κτίριο, για το οποίο το Ισραήλ δήλωσε αργότερα ότι ανήκε στον δημοσιογράφο Abdallah Aljamal, ο οποίος φέρεται να κρατούσε τους τρεις ομήρους μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Έντρομοι οι όμηροι αντικρίζουν τους Ισραηλινούς και πέφτουν στο πάτωμα σύμφωνα με τις οδηγίες τους. 

 

Στη συνέχεια τους απομακρύνουν, ενώ συνεχίζονται να ακούγονται εκρήξεις και ασταμάτητοι πυροβολισμοί. 

Οι τρεις όμηροι μαζί με ακόμη μια γυναίκα επέστρεψαν σώοι στα σπίτια τους έπειτα από μήνες αιχμαλωσίας. 

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News