Παρασκευή 12 Απρίλιος 2024, 23:48
Κόσμος

Ισπανία: Η αστυνομία βρήκε κοκαΐνη αξίας 105 εκατ. ευρώ σε πλοίο μεταφοράς ζώων

Η αστυνομία της Ισπανίας εντόπισε και κατέσχεσε 4,5 τόνους κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία πώλησης 105 εκατομμυρίων ευρώ σε πλοίο μεταφοράς ζώων στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε μετά από επιδρομή και έρευνα της αστυνομίας στο πλοίο. Το πλοίο με την κοκαΐνη είχε κάνει στάσεις σε λιμάνια περίπου 12 χωρών πριν από την επιδρομή της Τρίτης (24.1.2023). Η αστυνομία είπε της Ισπανίας ότι οι διακινητές ναρκωτικών έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν πλοία μεταφοράς ζώων επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπίσει η αστυνομία το παράνομο φορτίο τους.

Η αστυνομία συνέλαβε 28 μέλη του πληρώματος του πλοίου Orion V, με σημαία του Τόγκο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν από την Κολομβία οι ισπανικές αρχές, ο αμερικανικός Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και η αστυνομία του Τόγκο.

Αξιωματικοί απομάκρυναν από το πλοίο δεκάδες κιβώτια που περιείχαν την κοκαΐνη από την πλευρά του λιμανιού της Λας Πάλμας στη νήσο Γκραν Κανάρια.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News