Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 6:21
Κόσμος

ΗΠΑ: Το δολοφονημένο «αγόρι στο χαρτόκουτο» απέκτησε όνομα – Ταυτοποιήθηκε μετά από 65 χρόνια

Κακοποιημένο και βαριά υποσιτισμένο βρέθηκε νεκρό μέσα σε μια κούτα ένα μικρό αγόρι πριν από 65 χρόνια και έκτοτε οι αρχές της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, προσπαθούσαν να εντοπίσουν την ταυτότητά του καθώς κανείς δεν το αναζήτησε ποτέ.

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου του 1957 όταν σε δάσος στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός μικρό παιδιού. Το παιδί ήταν τυλιγμένο με μια κουβέρτα μέσα σε ένα κουτί.

Το παιδί φαινόταν ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, ενώ οι αρχές γρήγορα διαπίστωσαν ότι ήταν βαριά υποσιτισμένο. «Ήταν προφανές ότι στη σύντομη ζωή του αυτό το παιδί είχε βιώσει φρίκη που κανείς δεν θα έπρεπε να ζήσει ποτέ» είπε η αρχηγός της αστυνομίας στη Φιλαδέλφεια, Ντανιέλ Άουτλο.

Το μικρό αγόρι δεν ήταν πάνω από 6 ετών και έμεινε στην ιστορία ως το «αγόρι στο χαρτόκουτο». Ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιος συγγενής του και οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την οικογένειά του. 

Το 2019 έγινε εκταφή των λειψάνων του μικρού παιδιού και οι αρχές πήραν δείγμα γενετικού υλικού. Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες η αστυνομία κατάφερε αρχικά να εντοπίσει την μητέρα του και στη συνέχεια τον πατέρα του.

Έτσι, το αγόρι στο χαρτόκουτο απέκτησε και πάλι όνομα… 

Ήταν ο Joseph Augustus Zarelli και ήταν μόλις 4 ετών.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν πώς δολοφονήθηκε το μικρό παιδί. 

Σημειώνεται πως η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των γονιών, αν και – όπως αποκαλύφθηκε – κάποια από τα αδέρφια του Joseph βρίσκονται ακόμα εν ζωή. 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News