Σάββατο 10 Δεκέμβριος 2022, 7:18
Κόσμος

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη με «ψευδοδημοψηφίσματα»

Νέες κυρώσεις ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, αν η Μόσχα προσαρτήσει εδάφη της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ενόψει των «δημοψηφισμάτων» που αναμένονται να γίνουν σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Γνωρίζουμε ότι (τα αποτελέσματα) θα παραποιηθούν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, εξηγώντας ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία θα επιβληθούν από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με τους συμμάχους τους.

Η Ρωσία σχεδιάζει «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζει η Δύση, σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι που θεωρείται ως ένα βήμα προς την προσάρτηση αυτών των εδαφών.

Η G7, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Λευκό Οίκο, καταδίκασε τα «ψευδοδημοψηφίσματα» αυτά στο Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, τονίζοντας ότι παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.

Οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει κατηγορηματικά τα δημοψηφίσματα, δηλώνοντας έτοιμες να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News