Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 10:03
Ελλάδα

Ιωάννα Κολοβού: Από τον πλειστηριασμό έμεινε ένα 1.000 για μένα

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ιωάννα Κολοβού, η συνταξιούχος δημοσιογράφος που βγήκε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτες, απάντησε στα όσα ακούγονται ότι πήρε χρήματα από την πώληση του διαμερίσματός της.

«Έμεινε περίπου ένα χιλιάρικο για εμένα, το οποίο δεν πήγα να πάρω ακόμα», γράφει η Ιωάννα Κολοβού, περιγράφοντας πως τα χρήματα από τον πλειστηριασμό (90.000 όπως ανέφερε σε σχόλιο η συνταξιούχος δημοσιογράφος) κατέληξαν στο χρέος της, σε κλήσεις που είχαν πάει στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ.

«Και τα μυαλά στα κάγκελα» είναι ο «τίτλος» της ανάρτηση της Ιωάννας Κολοβού.

Γράφει: «Θα ήθελα να κάνω μια… μικρή διευκρίνιση, Πολλοί κυκλοφορούν (με περισσή κακία) ότι πήρα λεφτά (sic) από τον πλειστηριασμό. Τα υπόλοιπα της αγοράς 52.000: Να σας πω κάτι να το ξέρετε (αχρείαστο να είναι) Όταν γίνεται πλειστηριασμός πέφτει… πλιάτσικο!! Από διαφόρων ειδών οφειλέτες.

Σε μένα τα πήρε όλα η Εφορία αφού χρωστούσα κλήσεις στη Δημοτική Αστυνομία, από… αμνημονεύτων χρόνων. (Από την Εφορία είχα πάντα επιστροφή φόρου λόγω χαμηλών εισοδημάτων την οποία δεν μου έδιναν αφού χρωστούσα… κλήσεις – το θέατρο του παραλόγου) πήρε και κάτι τις για το ΕΦΚΑ που χρωστούσα δεν ξέρω από πότε. Αφού ικανοποιήθηκαν αυτοί, έμεινε και ένα περίπου χιλιάρικο για μένα το οποίο δεν πήγα να πάρω ακόμα. Όποιος θέλει ας έλθει στο σπίτι για να του τα δείξω! Τα γράφουν αναλυτικότατα! (Δεν θα περιφέρω το έγγραφο στο παζάρι του FB).

 

Στην υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού αναφέρθηκε και στο σημερινό (24.11.2022) briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας και στη σύγκριση με τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ δεν συσσωρεύει καινούριο και εξυπηρετεί το χρέος της με συνέπεια», είπε και πρόσθεσε: «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και ειδικά με αυτές τις μεθόδους που είδαμε στο σπίτι της κας Κολοβού. Η κυβέρνηση έχει δώσει μια σειρά από δυνατότητες για να μην φτάνουμε σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις. Καλούμε όλους και τις τράπεζες να αξιοποιούν τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Άλλο αυτό και άλλο η προσπάθεια εργαλειοποίησης μιας υπόθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση με ρητορική που μας παραπέμπει σε πλατείες αγανακτισμένων και αναδεικνύει σε μέγιστο βαθμό την υποκρισία. Οι ίδιοι που νομοθέτησαν την δυνατότητα των εταιρειών να αγοράζουν κόκκινα δάνεια και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς, την ώρα που επί των ημερών τους είχαν γίνει 30.000 πλειστηριασμοί να επισκέπτονται τα ίδια σπίτια που βγήκαν σε πλειστηριασμό επί των ημερών τους και να παριστάνουν τους αλληλέγγυους. Η κυβέρνηση δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια την αλληλεγγύη της ειδικά στους πιο ευάλωτους»

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News