Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024, 3:54
Ξένη Μουσική

Η Olivia Rodrigo υποστηρίζει τη στάση της Kamala Harris για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα

 

Η Olivia Rodrigo δίνει τον δικό της αγώνα για την προστασία των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και δεν θα μπορούσε παρά να επικροτήσει τη στάση της Kamala Harris.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Kamala Harris για τις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η Olivia Rodrigo εξέφρασε την υποστήριξή της στη θέση της νυν αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Η Olivia Rodrigo αναδημοσίευσε στις ιστορίες της Instagram ένα βίντεο από τον λογαριασμό @thenewsmovement με ένα απόσπασμα από την πρώτη ομιλία που έδωσε η Kamala Harris στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας αυτήν την εβδομάδα στο West Allis του Wisconsin.

Στο βίντεο, η Kamala Harris ασκεί κριτική στη στάση του πρώην προέδρου Donald Trump για τις αμβλώσεις και δηλώνει την υποστήριξή της στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, με την 21χρονη τραγουδίστρια να προσθέτει emojis με χειροκροτήματα πάνω από το βίντεο.

 

«Και εμείς που πιστεύουμε στην αναπαραγωγική ελευθερία θα σταματήσουμε τις ακραίες απαγορεύσεις αμβλώσεων του Donald Trump επειδή εμπιστευόμαστε τις γυναίκες να παίρνουν αποφάσεις για το δικό τους σώμα και να μην τους λέει η κυβέρνηση τι να κάνουν», λέει η Kamala Harris στο βίντεο.

«Και όταν το Κογκρέσο ψηφίσει νόμο για την αποκατάσταση των αναπαραγωγικών ελευθεριών ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα τον υπογράψω», τόνισε.

Η υποστήριξη της Olivia Rodrigo στη στάση της Kamala Harris για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους θαυμαστές της τραγουδίστριας, η οποία δημιούργησε ένα ταμείο για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών με την ονομασία «Fund 4 Good».

Η Olivia Rodrigo θα δωρίσει στο ταμείο μέρος όλων των εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων της παγκόσμιας περιοδείας της «Guts World Tour», ενώ σε όλες τις συναυλίες του βορειοαμερικανικού σκέλους της θα υπάρχει και ένα περίπτερο του Εθνικού Δικτύου Ταμείων Άμβλωσης.

 

Επίσης, η Olivia Rodrigo προσκάλεσε την οργάνωση Right by You να διανείμει δωρεάν αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης, προφυλακτικά και πληροφορίες για την άμβλωση κατά τη διάρκεια της περιοδείας της.

Οι θεατές της συναυλίας της στο St. Louis του Μιζούρι τον Μάρτιο έλαβαν ένα πακέτο που περιελάμβανε δύο κουτιά με αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης, καθώς και κάρτες με κώδικες QR που οδηγούσαν σε πηγές για την πρόσβαση στις αμβλώσεις και το Ταμείο Άμβλωσης του Missouri.

Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, τα τοπικά ταμεία αμβλώσεων ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να διανέμουν δωρεάν αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης και άλλους πόρους αναπαραγωγικής υγείας στις συναυλίες κατόπιν οδηγιών της ομάδας της Olivia Rodrigo.

Οι οργανισμοί ενημερώθηκαν ότι έπρεπε σταματήσουν τη διανομή των πακέτων επειδή «υπάρχουν παιδιά στις συναυλίες».

Η Olivia Rodrigo είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Kamala Harris όταν προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο του 2021.

 

Ο πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από την pop star να ενθαρρύνει τους νέους να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Μετά τη συνάντησή του, η Kamala Harris δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία γελάει με την Olivia Rodrigo, γράφοντας στη λεζάντα: «Η @oliviarodrigo και εγώ συμφωνούμε, τα εμβόλια είναι “καλά για εσάς”», αναφερόμενη στην επιτυχία «Good 4 U» της τραγουδίστριας.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News