Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 8:49
Auto-Moto

Η Mercedes-Benz λέει «τέλος» στο χειροκίνητο κιβώτιο

Είναι γεγονός ότι το χειροκίνητο κιβώτιο διανύει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην αγορά. Η Mercedes-Benz όπως και η πλειονότητα των κατασκευαστών, έχει περιορίσει σημαντικά τα μοντέλα της γκάμας της που είναι διαθέσιμα με χειροκίνητο σασμάν. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο κατασκευαστής σκοπεύει να δώσει οριστικό τέλος στο χειροκίνητο σασμάν.

Πλησιάζει η ώρα που το χειροκίνητο κιβώτιο θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο γερμανικό Automobilwoche, στέλεχος της Mercedes-Benz ανέφερε ότι από το 2023, η φίρμα θα αρχίσει να απομακρύνεται οριστικά από το χειροκίνητο κιβώτιο. «Με την αγορά να στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση, παρατηρούμε μια συνεχή πτώση στην ζήτηση για χειροκίνητο κιβώτιο, την στιγμή που η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα αυξάνεται δραματικά», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Mercedes-Benz

Ομολογούμε, ότι οι παραπάνω δηλώσεις δεν μας εκπλήσσουν, καθώς το χειροκίνητο σασμάν της Mercedes-Benz είναι πλέον διαθέσιμο μόνο στις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις των A-Class, Α-Class Sedan, B-ClassCLA. και CLA Shooting Brake. Η υπόλοιπη γκάμα του κατασκευαστή συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν. Επιπλέον, ήδη από το 2020, ο επικεφαλής εξέλιξης της Mercedes-Benz, Marcus Schaeffer είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να αποχαιρετήσει για πάντα το χειροκίνητο κιβώτιο.

Με την ηλεκτροκίνηση να οδεύει προς την κυριαρχία και τους κανονισμούς ρύπων να γίνονται ολοένα αυστηρότεροι, όλα δείχνουν ότι το χειροκίνητο σασμάν σύντομα θα γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας και θα εξακολουθήσει να υφίσταται μονάχα σε περιορισμένες εκδόσεις σπoρ μοντέλων.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News