Πέμπτη 21 Σεπτέμβριος 2023, 18:53
Ευ Ζην

Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα και είναι… όνειρο!

Παραλία Μονολίθι Πρέβεζα

Συγκεκριμένα στην όμορφη Πρέβεζα… Η Πρέβεζα διαθέτει μία παράξενη ομορφιά, μία κρυφή γοητεία που ταξιδεύει τον επισκέπτη και τον συναρπάζει, μέσα από τις εναλλαγές του τοπίου της, αλλά και το πάντρεμα διαφορετικών εποχών και τοποθεσιών.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η Πρέβεζα έχει κατακτήσει και αρκετές διακρίσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό European Best Destinations ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη.

Η Πρέβεζα λοιπόν, και μαζί με αυτή και η χώρα μας, ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα, ότι έχει στα παράλια της, την μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Ευρώπης με μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, το Μονολίθι που εκτός από μεγαλύτερη παραλία είναι και μια παραλία… όνειρο!

Η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα

Η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα οφείλει το όνομα της σε μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου.

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Αν είστε φυσιολάτρες και θέλετε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές με περιπάτους ανάμεσα σε κατάφυτα δέντρα τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 km. Η ζώνη αυτή είναι Αρχαιολογική Άλφα και ουδεμία οικοδομική δραστηριότητα επιτρέπεται λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Μονολίθι παραλία
Μονολίθι παραλία
Μονολίθι παραλία

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο

Δείτε επίσης

πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News