Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:24
Ξένη Μουσική

Η Jessie J διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΠΥ

 

«Με έκανε να ξανασκεφτώ όλη μου τη ζωή», ανέφερε η Jessie J για τη διάγνωσή της.

Η Jessie J αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Όπως εξήγησε η 36χρονη τραγουδίστρια, έλαβε τη διάγνωση πριν από τρεις μήνες, αφού η γέννηση του παιδιού της πέρυσι «έφερε στην επιφάνεια» τα συμπτώματά της σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σε ανάρτηση της στο Instagram, η Jessie ανέφερε ότι η διάγνωση ήταν «καθησυχαστική κατά κάποιο τρόπο, καθώς έκανε την κατάσταση να φαίνεται λιγότερο βαριά και τρομακτική», αλλά συγχρόνως ένιωθε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια για αυτά τα θέματα.

 

«Είναι περίεργο όταν ξέρεις ότι ήσουν λίγο διαφορετικός και ένιωθες τα πράγματα διαφορετικά όλη σου τη ζωή, και τελικά μία ημέρα που δεν το περιμένεις, κάποιος σου εξηγεί πραγματικά γιατί και δεν μπορείς να το αποφύγεις», έγραψε.

«Η ΔΕΠΥ έχει ένα τόσο ευρύ φάσμα που μοιάζει με μυστήριο να καταλάβεις τη δική σου εκδοχή, έτσι ένιωθα κι εγώ», συνέχισε.

«Μαθαίνω τώρα τρόπους να την αντιμετωπίζω, να ξεπερνώ τα όρια μου και να αναπτύσσομαι μαζί της. Αισθάνομαι λίγο σαν να είναι μία υπερδύναμη, αρκεί να την κοιτάξεις από τη σωστή οπτική γωνία και να έχεις τη σωστή υποστήριξη και τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου που μπορούν να τη διαχειριστούν μαζί σου», τόνισε.

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ είναι μία πάθηση που επηρεάζει τη συμπεριφορά και τη συγκέντρωση των ανθρώπων και μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ανήσυχοι ή παρορμητικοί.

 

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) ορίζεται επίσης ως μία ψυχική πάθηση με εμμονικές σκέψεις και καταναγκαστικές συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός ατόμου.

Η Jessie J πρόσθεσε ότι, παρόλο που η διάγνωση ήταν δύσκολη, αποφάσισε ότι ο τρόπος για να προχωρήσει είναι να την «αποδεχτεί».

«Με έκανε να ξανασκεφτώ όλη μου τη ζωή. Τον πώς ήμουν, τον τρόπο που αντιμετωπίζω τα πράγματα. Τις σχέσεις που είχα. Τον τρόπο που δουλεύω και τον τρόπο που αγαπώ», παραδέχτηκε.

«Μου έδωσε δύναμη και ειλικρινά μερικές φορές με κατακλύζει, όλα αυτά ταυτόχρονα», συνέχισε.

Η Jessie J σημείωσε επίσης ότι η κίνησή της να αποκαλύψει τη διάγνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επέτρεψε να «συνδεθεί και να θεραπευτεί με αγνώστους που έχουν καλή καρδιά και περνούν κάτι παρόμοιο».

 

«Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο. Αγκαλιάζω την 11χρονη Jessie. Που καθάριζε τα αθλητικά παπούτσια της με οδοντόβουρτσα όταν ήταν αγχωμένη και, μέχρι σήμερα, ζει με 1.000 λίστες για να μην νιώθει ότι η ζωή θα καταρρεύσει», ανέφερε.

«Ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας ακόμα περισσότερο μέσα από τη ζωή. Και να τον αγαπάμε σε όλη τη διαδρομή. Τίποτα στη ζωή δεν μας ορίζει, αλλά μας βοηθά να μεγαλώσουμε και να γίνουμε μία πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού μας», πρόσθεσε.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News