Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 20:52
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η εστίαση της Πάτρας πήγε… δημαρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα


Παλαιότερα το σύνθημα ήταν “πάμε πλατεία”, αλλά ο ΣΚΕΑΝΑ σήμερα “πήγε δημαρχείο” στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής αντιδρά για την απόφαση της δημοτικής αρχής να εκδώσει τις νέες άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, με την υφιστάμενη κανονιστική διάταξη που προβλέπει μεγάλους περιορισμούς στον εξοπλισμό των καταστημάτων.

Η απόφαση αιφνιδίασε τον κλάδο, ο οποίος βρισκόταν εδώ και μήνες μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, σε διαβούλευση με την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να αιφνιδιαστούν και να καλούνται τώρα να απομακρύνουν τραπεζοκαθίσματα και εξοπλισμό.

ΣΚΕΑΝΑ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Γιατράς μιλώντας στην «Π»  όσον αφορά το τι διεκδικεί ο ΣΚΕΑΝΑ: «Ο ΣΚΕΑΝΑ διεκδικεί ισότιμους όρους βιώσιμης λειτουργίας. Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων διαχρονικά αποτελεί σημείο τριβής σε κάθε πόλη μεταξύ της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο ΣΚΕΑΝΑ επαναλαμβάνει πως αποτελεί υποχρέωση όλων η ελεύθερη προσβασιμότητα των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρεων.

Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων πρέπει να γίνει με κανόνες ίδιους για όλους και αφού ληφθούν υπ’ όψιν, όλες οι απαραίτητες συνθήκες που προαπαιτούνται απο την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τους συλλόγους ΑΜΕΑ, φορείς όπως το ΤΕΕ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, οι υπηρεσίες του Δήμου κ.λπ.

Σήμερα, διανύοντας ήδη τον έκτο μήνα του χρόνου, πρέπει άμεσα να υπάρξει μια τροποποίηση της κανονιστικής του 2017 ώστε να υπάρξουν νόμιμες άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισματων για το υπόλοιπο του 2024.

Σε αυτό το διάστημα κρίνεται επιβεβλημένο να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί η νέα σύγχρονη κανονιστική του Δήμου Πατρέων».

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelopπηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News