Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 4:43
Ξένη Μουσική

Η Charli XCX θέλει να κάνει ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από τον Lou Reed

«Αυτό σίγουρα θα ήταν μία πολύ μεγάλη στροφή», σημείωσε η Charli XCX.

Αν το καλοκαίρι του «Brat» μας έμαθε κάτι για την Charli XCX, αυτό είναι ότι είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Και ιδού η τελευταία έκπληξη: Θέλει να κάνει ένα άλμπουμ στο ύφος του Lou Reed.

Η Charli XCX έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Billboard και αναλογίστηκε το μέλλον της καριέρας της, σχολιάζοντας πώς θα ένιωθε αν το «Brat» ήταν ο τελευταίος δίσκος της.

«Δεν ξέρω. Είμαι τόσο βαθιά μέσα σε αυτό, δεν μπορώ να δω τίποτα πέρα από το “Brat”, αλλά είναι αστείο», είπε.

 

«Κατά κάποιο τρόπο, θα ήθελα να κάνω έναν δίσκο σαν του Lou Reed, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό σίγουρα θα ήταν μία πολύ μεγάλη στροφή», συνέχισε.

Η Charli XCX δεν ανέλυσε περισσότερο την ιδέα, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο αν θέλει να κάνει το δικό της «Metal Machine Music» – δηλαδή έναν αμφιλεγόμενο cult δίσκο που κάποιοι θεωρούν από τα χειρότερα άλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ ένας mainstream καλλιτέχνης – ή να το κρατήσει απλό σαν το δικό της «Transformer».

Από την άλλη πλευρά, πάντα μπορεί να επιλέξει την πιο μελωδική οδό του «Coney Island Baby».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Charli XCX έκανε μία ανασκόπηση της δισκογραφίας της και χαρακτηρίζει τα πρώτα τραγούδια της «απλά όχι πολύ δυνατά».

 

Για το νέο άλμπουμ της «Brat», που κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου και έγινε φαινόμενο στην pop κουλτούρα, δήλωσε ότι είναι «πραγματικά δυνατό».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι πιστεύει ότι το «Sucker» του 2014 είναι «μία προσπάθεια για κάτι που το “Sour” της Olivia Rodrigo κατάφερε πολύ καλύτερα».

Η Charli XCX μίλησε επιπλέον εκτενώς στη δημιουργία του εξαιρετικού remix του «Girl, So Confusing» με τη συμμετοχή της Lorde και θυμήθηκ ότι έστειλε στη Νεοζηλανδή τραγουδίστρια το τραγούδι για τη δύσκολη φιλία τους πριν την κυκλοφορία του.

«Έπρεπε να περάσω από τη διαδικασία να της πω ότι αυτό το τραγούδι είναι για εκείνη και να τη ρωτήσω πρώτα αν είναι εντάξει με αυτό,» εξήγησε.

Η Charli XCX αποκάλυψε επίσης ότι ήταν η ιδέα της Lorde να συμμετάσχει στο remix του τραγουδιού από το «Brat».

 

«Είπε: “Ω Θεέ μου, δεν είχα ιδέα ότι ένιωθες έτσι. Λυπάμαι πάρα πολύ”. Και στη συνέχεια, είπε: “Ξέρεις, ίσως θα πρέπει να είμαι σε μία εκδοχή του τραγουδιού”. Δεν της το ζήτησα καν. Το ανέφερε εκείνη», περιέγραψε.

Στο Billboard μίλησε και η ίδια η Lorde και υπογράμμισε ότι η Charli XCX βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή της στην pop σκηνή.

«Ήταν πάντα η Charli όλο αυτό το διάστημα. Απλά προχωρούσε βήμα – βήμα. Μάθαινε κάτι από κάθε project», είπε.

«Λέγεται ο Μιχαήλ Άγγελος είπε κάποτε: “Θα σκαλίσω ό,τι δεν είναι ο Δαυίδ” και νιώθω ότι αυτό είναι που βλέπουμε να συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, η Charli λέει στον εαυτό της: “Θα σκαλίσω ό,τι δεν είναι η Charli”», συνέχισε.

«Είναι πολύ, πολύ σπουδαία και ξεχωριστή η δουλειά που κάνει, γεμάτη δύναμη, διασκέδαση και μία τρέλα», τόνισε.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News