Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 10:18
Auto-Moto

Η Bugatti βάζει την υπογραφή της σε έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη κατοικιών στο Ντουμπάι

Μετά την κατάρριψη πολλών ρεκόρ ταχύτητας και την κατασκευή ονειρικών αυτοκινήτων, η Bugatti αποφάσισε να αφήσει το στίγμα της και στο real estate, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη 42 ορόφων στο Ντουμπάι. Οι εντυπωσιακές κατοικίες θα διαθέτουν μεταξύ άλλων δύο ανελκυστήρες για οχήματα, ώστε να μπορείς να έχεις το αυτοκίνητο στο διαμέρισμά σου.

Τα Bugatti Residences θα ανεγερθούν σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Binghatti Properties και θα είναι το πρώτο κτίριο στον κόσμο που θα φέρει το όνομα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Bugatti Residences

Σημειώνουμε ότι η Bugatti είναι η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία που εισέρχεται στο real estate μετά τη Bentley, που κατασκευάζει έναν ουρανοξύστη 61 ορόφων στο Miami Beach και την Aston Martin που σχεδιάζει κατοικίες στη Νέα Υόρκη.

Το Bugatti Residences θα έχει 171 διαμερίσματα -δύο έως τεσσάρων δωματίων και 11 ρετιρέ που ονομάζονται Sky Mansion Penthouses. Σύμφωνα με την Binghatti Properties, η μορφή του κτιρίου και οι εσωτερικοί του χώροι θα αντλούν την έμπνευσή τους από τη γενικότερη αισθητική της Bugatti και κάθε ένα από τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη θα έχει το δικό του μοναδικό σχήμα με πρόσβαση σε ένα κυρτό μπαλκόνι και ιδιωτική πισίνα.

Χάρη στους δύο ανελκυστήρες οχημάτων κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να έχει το αυτοκίνητο στο διαμέρισμά του, ενώ στις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους κατοίκους θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σπα, γυμναστήριο, κλαμπ μελών και μια πριβέ παραλία στην αισθητική της «γαλλικής ριβιέρας».

«Μοιραζόμαστε ένα όραμα για το πως πρέπει να είναι μια κατοικία με το σήμα της Bugatti. Ο Muhammed Binghatti έχει βαθιά εκτίμηση για τον κόσμο του σχεδιασμού και της πολυτέλειας της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και ταλέντο στη δημιουργία εμβληματικών αρχιτεκτονικών έργων. Με αυτή τη συνεργασία θα ακολουθήσουμε τα λόγια του Ettore Bugatti: “Αν είναι συγκρίσιμο δεν είναι πλέον Bugatti”», δήλωσε ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti Rimac κατά την παρουσίαση των κατοικιών στο Ντουμπάι.

Bugatti Residences

«Ήμασταν τόσο πρόθυμοι να κάνουμε αυτή τη συνεργασία με την Bugatti επειδή κυριαρχεί στην αυτοκινητοβιομηχανία για πάνω από έναν αιώνα. Και κυριαρχεί λόγω της συνεπούς σύλληψης του ασύγκριτου και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ συνώνυμο με το όραμά μας ως κατασκευαστής», δήλωσε ο Muhammad Binghatti, διευθύνοντας σύμβουλος της Binghatti Properties.

«Η Bugatti είναι μία από τις ισχυρότερες μάρκες στον κόσμο -η πιο αναγνωρίσιμη παρά την παραγωγή ενός πολύ περιορισμένου αριθμού προϊόντων. Και δεν πρόκειται μόνο για τεχνικά πράγματα όπως οι επιδόσεις, η ταχύτητα κ.λπ. που είναι όλα πολύ σημαντικά. Αλλά στο τέλος, το θέμα είναι η αίσθηση, σωστά; Πρόκειται για το συναίσθημα του “έχω το απόλυτο αυτοκίνητο, έχω το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο”, και αυτό είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλα προϊόντα πέρα από το αυτοκίνητο. Το έχουμε στο παρελθόν και τώρα θέλουμε να το κάνουμε και μέσω των ακινήτων» πρόσθεσε ο Muhammad Binghatti.

Το εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών θα ανεγερθεί στο Business Bay του Ντουμπάι και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026. Το βιβλίο κρατήσεων έχει ανοίξει ήδη με το κόστος των διαμερισμάτων να ξεκινά από τα 5,2 εκατ. δολάρια.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News