Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 11:39
Μουσική

Η Billie Eilish για την απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ: «Είναι μία σκοτεινή ημέρα»

«Είναι μία πραγματικά πολύ σκοτεινή ημέρα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ».

Ενώ έγινε η νεότερη επικεφαλής στην ιστορία του βρετανικού φεστιβάλ «Glastonbury» στις 24 Ιουνίου, η Billie Eilish χρησιμοποίησε το βήμα της – όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν – για να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την προστασία των αμβλώσεων στη χώρα.

Πριν ερμηνεύσει το «Your Power», η Billie Eilish είπε στο κοινό ότι το τραγούδι αφορά «την έννοια της εξουσίας και πώς πρέπει πάντα να θυμόμαστε να μην την καταχραζόμαστε».

«Σήμερα είναι μία πραγματικά πολύ σκοτεινή ημέρα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ. Και απλά θα το πω αυτό γιατί δεν αντέχω να το σκέφτομαι άλλο αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Η Billie Eilish έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας που έδωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Μάντσεστερ, η 20χρονη pop star παρουσίασε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «TV», στο οποίο τραγουδάει: «Το διαδίκτυο έχει τρελαθεί βλέποντας κινηματογραφικούς αστέρες σε δίκη / ενώ ανατρέπουν την απόφαση στην υπόθεση Roe εναντίον Wade».

Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι η Billie Eilish αναφερόταν στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard.

Billie Eilish - Austin City Limits 2021

Η δίκη απασχόλησε για εβδομάδες τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, σε βαθμό που ο κόσμος φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το δράμα των διάσημων παρά για την αναμενόμενη ανατροπή της προστασίας των αμβλώσεων στις ΗΠΑ από το Ανώτατο Δικαστήριο. Τουλάχιστον αυτή ήταν η άποψη της Billie Eilish.

Η τραγουδίστρια εξήγησε την ιστορία του ακυκλοφόρητου τραγουδιού σε συνέντευξή της στο NME.

«Βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση κατάθλιψης, έχανα τα δικαιώματά μου στο σώμα μου, και μετά έμπαινα στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι έλεγαν την άποψή τους για αυτή τη δίκη», είπε.

«Ποιος στο καλό ενδιαφέρεται; Οι γυναίκες χάνουν τα δικαιώματα για το σώμα τους, οπότε γιατί μιλάμε για τις δίκες των διαζυγίων των διάσημων; Ποιος νοιάζεται; Αφήστε τους να τα βρουν μόνοι τους. Το ίντερνετ με ενοχλεί πάρα πολύ μερικές φορές…», συνέχισε.

Η Billie Eilish δήλωσε επίσης «το σώμα μου, η επιλογή μου» κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της τον Οκτώβριο του 2021 στο Τέξας, ενώ το 2019 συνυπέγραψε μαζί μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας 140 καλλιτεχνών κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News