Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2024, 2:06
Ελλάδα

Η ακρίβεια βγάζει στο δρόμο τους καταναλωτές


Η μικρή αποκλιμάκωση του ελληνικού πληθωρισμού τον Νοέμβριο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για ένα ισχυρό «φρένο» στις ανατιμήσεις προϊόντων. Η χώρα μας προετοιμάζεται για ακρίβεια 2ετίας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε μια χαμηλότερη τροχιά (σε σύγκριση με πριν) αλλά θα παραμείνει πάνω από το όριο που θέτει η ΕΚΤ (2%).

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προγραμματίζει συλλαλητήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις 17 Ιανουαρίου 2024 (11:00), στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σκοπός είναι να στείλουν οι καταναλωτές ένα μήνυμα κατά όσων αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

«Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές»

Όπως σημειώνεται: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων  καυσίμων, ενέργειας ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές ,καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ».

Ακριβό μου εορταστικό τραπέζι

Στο μεταξύ, ενόψει των εορτών, ακριβότερο από τις περασμένες χρονιές αναμένεται να είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καταναλωτές σκέφτονται… με τρόμο τον τελικό λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν.

Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

Γι’ αυτό, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες αγοράς, προκειμένου να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα και κάνουν έρευνα σε σούπερ μάρκετ, συνοικιακά καταστήματα, λαϊκές αγορές και κρεαταγορές.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News