Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 9:15
Flashback

Η άγνωστη πράξη γενναιότητας του Kris Kristofferson για τη Sinead O’Connor

Σπάνια βρίσκουμε καλλιτέχνες που συνδυάζουν αυθεντικότητα και τόλμη, όπως ο Kris Kristofferson και η Sinéad O’Connor. Και οι δύο άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στη μουσική, όχι μόνο με τα τραγούδια τους, αλλά και με τις στάσεις τους απέναντι σε εξουσίες και κοινωνικές νόρμες.

Ο Kris Kristofferson, που έφυγε από τη ζωή στα 88 του στις 28 Σεπτεμβρίου, ήταν γνωστός για τη φωνή του υπέρ της αλήθειας, ενώ η Sinéad O’Connor δεν δίσταζε να αμφισβητήσει την καθεστηκυία τάξη. Μία από τις πιο ιστορικές τους στιγμές ήρθε το 1992, όταν ο Kristofferson έδειξε εξαιρετική γενναιότητα προς την O’Connor κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας προς τιμήν του Bob Dylan, ενώ εκείνη ήταν στόχος έντονης κριτικής.

Η O’Connor είχε προκαλέσει σάλο λίγες ημέρες πριν, σκίζοντας μια φωτογραφία του Πάπα ζωντανά στο «Saturday Night Live», κάτι που την οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. Όταν λοιπόν ανέβηκε στη σκηνή της συναυλίας του Dylan, το κοινό την αποδοκίμασε έντονα. Παρόλα αυτά, ο Kris Kristofferson στάθηκε στο πλευρό της, εισάγοντας την με τα λόγια: «Είμαι υπερήφανος που παρουσιάζω μια καλλιτέχνιδα συνώνυμη με το θάρρος και την ακεραιότητα».

Παρά τις αποδοκιμασίες, η O’Connor προσπάθησε να συνεχίσει το τραγούδι της, αλλά το κοινό δεν υποχώρησε. Εκείνη τη στιγμή, ο Kristofferson ανέβηκε ξανά στη σκηνή και της ψιθύρισε λόγια ενθάρρυνσης. Η O’Connor, εμφανώς συγκινημένη, σταμάτησε την μπάντα της και τραγούδησε ένα μέρος του «War» του Bob Marley, προτού αποχωρήσει από τη σκηνή στην αγκαλιά του Kristofferson.

Αργότερα, η ίδια σχολίασε στα απομνημονεύματά της ότι το περιστατικό με τον Πάπα δεν εκτροχίασε την καριέρα της, αλλά μάλλον την επανέφερε στον δρόμο που της ταίριαζε – το να εκφράζεται με την ακεραιότητά της, αντί να ακολουθεί τα μονοπάτια της εμπορικής επιτυχίας.

Ο Kris Kristofferson υπήρξε πηγή στήριξης για τη Sinéad O’Connor εκείνη την περίοδο, δείχνοντας το θάρρος και την αλληλεγγύη του σε μια δύσκολη στιγμή για την τραγουδίστρια.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News