Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 17:05
Auto-Moto

H Mercedes-Benz Vision EQXX έκανε 1.202 km με μια φόρτιση

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes-Benz συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ. Αυτή τη φορά το Vision EQXX ξεκίνησε από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας και έφτασε στη πίστα του Silverstone στην Αγγλία, καλύπτοντας συνολική απόσταση 1.202 km με μόλις μια φόρτιση. Η Mercedes-Benz Vision EQXX κατάφερε έτσι να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της, στο οποίο είχε διανύσει απόσταση 1.007 km ταξιδεύοντας από το Sindelfingen της Γερμανίας στο Cassis της Γαλλίας.

Το ταξίδι για τη θρυλική πίστα του Silverstone είχε διάρκεια 14h και 30′ σε πραγματικές συνθήκες. Για παράδειγμα, μέρος της Autobahn στη Γερμανία ήταν κλειστό και το EQXX αντιμετώπισε συμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Λονδίνο. Οι επιβαίνοντες είχαν τον κλιματισμό ενεργοποιημένο για 8 ώρες και πραγματοποίησαν στάση στο κατάστημα της ομάδας Formula 1 της Mercedes-AMG στο Barckley της Αγγλίας.

Mercedes Vision EQXX

Ωστόσο, η άφιξη στο Silverstone δεν σήμανε και το τέλος του ταξιδιού. Έτσι, ο οδηγός της Formula E, Nyck de Vries, πραγματοποίησε έντεκα γύρους στην πίστα, φτάνοντας παράλληλα την τελική των 140 km/h της EQXX. Μετά από 1.202 km, η μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh της EQXX τελείωσε στο pit-lane.

Η μέση ταχύτητα του ταξιδιού ήταν 83 km/h και η μέση τιμή της κατανάλωσης ανήλθε στις 8,3 kWh/100 km.

Θυμίζουμε ότι η EQXX έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,17, ζυγίζει 1.750 kg και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 201 PS.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News