Τρίτη 2 Ιούλιος 2024, 19:41
Viral

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Η 73χρονη πάλεψε για τη ζωή της – Δέχθηκε 13 μαχαιριές από τον σύζυγό της


Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο 81χρονος που το πρωί της Παρασκευής (21/6) σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά τους και επιχείρησε στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι λεπτομέρειες του άγριου φονικού, που αποκαλύπτει η έκθεση του ιατροδικαστή, σοκάρουν.

Η γυναίκα, που κατακρεουργήθηκε από τον σύζυγό της, φαίνεται πως πάλεψε για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ιατροδικαστή, Νικόλαο Κιφνίδη, που εξέτασε τη σορό της, το θύμα έφερε συνολικά 13 τραύματα -και όχι 12 όπως είχε αναφερθεί αρχικά- από μαχαίρι οικιακής χρήσης στο στήθος και τον λαιμό.

Ο ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας

Τις πρώτες δέκα μαχαιριές τις δέχθηκε στο αριστερό ημιθωράκιο και από αυτές προκλήθηκε τρώση αριστερού πνεύμονα και τρώση υποκλείδιου αρτηρίας, ενώ τις άλλες τρεις στην αριστερή πλευρά του λαιμού της με αποτέλεσμα να της κόψει την αρτηρία – καρωτίδα.

«Πρώτα που την χτύπησε στο στήθος αριστερά, τρύπησε ο αριστερός πνεύμονας. Άρχισε να αιμορραγεί. Έπειτα στην υποκλείδια αρτηρία. Μετά η γυναίκα μάλλον ζήτησε να σταματήσει γιατί γύρισε την πλάτη προς το ψυγείο. Στο ψυγείο φαίνονται αίματα. Αυτός έτσι όπως ήρθε στο πλάι, άρχισε και τη χτύπησε δύο-τρεις φορές στην τραχηλική χώρα», εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κιφνίδης.

Το θύμα βρέθηκε στην κουζίνα πεσμένο μέσα σε μία λίμνη αίματος και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Δίπλα στο μαχαίρι εντοπίστηκε και ένα ακονιστήρι, το οποίο ο 81χρονος χρησιμοποίησε για να ακονίσει το μαχαίρι πριν δολοφονήσει τη σύζυγό του.

Ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πρόσφατα είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς η σύζυγός του και η κόρη του είχαν ζητήσει την ψυχιατρική του εξέταση για βίαιο επεισόδιο κατά του εγγονού του.

Επίσης, πριν λίγες μέρες το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε έντονο φραστικό επεισόδιο καθώς ο 81χρονος αρνούνταν να λάβει την φαρμακευτική του αγωγή.

«Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο»

Στους αστυνομικούς, που έχουν αναλάβει την υπόθεση και του πήραν κατάθεση από το νοσοκομείο, ο συζυγοκτόνος είπε πως «τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο».

Όπως ανέφερε, εκείνος και η σύζυγός του, τσακωνόντουσαν για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε, με συνταγή ιδιώτη ψυχιάτρου, ο οποίος τον επισκεπτόταν κατ’ οίκον.

Ο ίδιος αρνούνταν να πάρει τα φάρμακα του και την ώρα της διαφωνίας, πήρε ένα μαχαίρι και σκότωσε την 73χρονη γυναίκα.

«Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε ο δράστης στην κατάθεσή του.

Αφού λάβει εξιτήριο, ο ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News