Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 13:36
Sports

Γιουσέιν Μπολτ: Τη βοήθεια του FBI ζήτησε η κυβέρνηση της Τζαμάικα για την απάτη εις βάρος του θρύλου των σπριντ

Ο Γιουσέιν Μπολτ έπεσε θύμα υπαλλήλου επενδυτικής εταιρίας -ο οποίος του “έφαγε” εκατομμύρια- και πλέον η κυβέρνηση της Τζαμάικα ζητά την συνεισφορά του FBI για να διαλευκανθεί η απάτη.

Όπως προκύπτει από τον “Guardian”, η κυβέρνηση της Τζαμάικα έχει ζητήσει την βοήθεια του FBI, για την ερευνά την τεράστια υπόθεση απάτης που αφορά μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία και την απώλεια 12,7 εκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στον Γιουσέιν Μπολτ.

Η απάτη διήρκεσε 13 χρόνια και εκτός του διάσημου σπρίντερ, “παγίδευσε” ακόμα ηλικιωμένους πελάτες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Το συνολικό ποδό, δεν έχει ακόμα υπολογιστεί!

Οι δικηγόροι του Μπολτ, που ανέφεραν ότι ο λογαριασμός του σταρ αθλητή μειώθηκε σε μόλις 12.000 δολάρια, έδωσαν στην επενδυτική εταιρεία προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να επιστρέψει τα χρήματα πριν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η κυβέρνηση της Τζαμάικα ζήτησε επίσης βοήθεια από άλλους διεθνείς εταίρους για τη διερεύνηση μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης στη χώρα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Νάιτζελ Κλαρκ.

Η έρευνα για τη Stocks and Securities Limited με έδρα την Kingston μόλις ξεκινά, επομένως δεν είναι αμέσως σαφές πόσα χρήματα φέρεται να κλάπηκαν ή πόσα άτομα επηρεάστηκαν. Ο Κλαρκ είπε ότι στους πελάτες δόθηκαν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα υπόλοιπά τους ως μέρος της υποτιθέμενης απάτης.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Τζαμάικα άρχισε να ερευνά την υπόθεση, αφού η εταιρεία ειδοποίησε τις αρχές αυτού τον μήνα ότι ένας διευθυντής είχε προφανώς διαπράξει απάτη.

Έκτοτε, ο διευθυντής της επιτροπής παραιτήθηκε και ο Κλαρκ ανέθεσε στην Τράπεζα της Τζαμάικα να ρυθμίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα του νησιού.

Ο Κλαρκ είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει επίσης την κατάσχεση οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί με τα υποτιθέμενα κλεμμένα κεφάλαια. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει σύντομα αυστηρότερες ποινές για τέτοια εγκλήματα.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News