Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 2:00
Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: «Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης είναι απαράδεκτο»

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε το θέμα του τραυματισμού 16χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει για το θέμα και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχουν άβατα και ότι το σκηνικό ανομίας είναι απαράδεκτο.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο Mega για το ζήτημα του τραυματισμού του ανήλικου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και τα τα επεισόδια που γίνονται. «Η πολιτεία έχει τις ίδιες απαιτήσεις από όλους τους πολίτες να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της. Όπως η κυβέρνηση δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες και τις συμπεριφορές κανενός που εκφεύγει από το πλαίσιο του νόμου, το ίδιο ισχύει για όλες τις κατηγορίες. Αυτό το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης είναι απαράδεκτο και δεν θα γίνει ανεκτό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022»

Ο Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε σε όσους μετέχουν στα επεισόδια για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη πως δεν θα γίνουν ανεκτές βίαιες διαμαρτυρίες, ενώ ξεκαθάρισε πως η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποδώσει τις δέουσες ευθύνες.

«Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλους και να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κανενός είδους βίαιη διαμαρτυρία. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022. Υπάρχουν περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, δεν υπάρχουν άβατα για το νόμο, το κράτος, την ελληνική αστυνομία. Η κυβέρνηση δεν ανέχεται οι νόμοι των συμμοριών να είναι πάνω από τους νόμους του κράτους. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τρόπο και σχέδιο που να λύνουν προβλήματα και να μη δημιουργούν αδιέξοδα».

 

«Να μην μείνει καμία σκιά στο ζήτημα των υποκλοπών»

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν έμεινε μόνο στο θέμα του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των υποκλοπών και την κόντρα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες, ενώ απαιτεί να μην μείνει καμία σκιά στο θέμα. «Ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ σαφής και θα έλεγα πολύ συνεπής. Στη χώρα μας χωρίς αμφιβολία παρατηρείται πρόβλημα με τα κακόκουβουλα λογισμικά και ένα πρόβλημα παθογενειών, της ελλειμματικής λειτουργίας όσον αφορά στη διαφάνεια στην ΕΥΠ για τις νόμιμες επισυνδέσεις», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες, απομάκρυνε τον. κ. Κοντολέων και τον κ. Δημητριάδη, κινητοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες σε επίπεδο δικαιοσύνης και θεσμικών οργάνων. Φέραμε ένα νομοσχέδιο που από εδώ και πέρα θωρακίζει περισσότερο την ΕΥΠ και καθιστά παράνομη την εμπορία και τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Η κυβέρνηση ψύχραιμα και θεσμικά, με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα εξακολουθεί να συνδράμει και να απαιτεί να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News