Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 4:48
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Γιάννης Καρβέλης: Το μήνυμα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αλτσχάιμερ

«Μία ημέρα με ξεχωριστή σημασία η 21 η Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα που μας θυμίζει πως ο πληθυσμός μας γερνάει και καθώς γερνάει τα περιστατικά άνοιας που εντοπίζονται από τους νευρολόγους και ψυχιάτρους του Ε.Σ.Υ. όλο και αυξάνονται».

Αυτό σημειώνει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του  Αλτσχάιμερ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και συνεχίζει: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα από τις τρεις βαθμίδες του καταβάλλει προσπάθειες για την πληρέστερη υγειονομική τους κάλυψη, ενώ το Υπουργείο Υγείας στηρίζει την οργάνωση και εδραίωση δομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα τόσο των ίδιων των ανοϊκών ασθενών, όσο και των φροντιστών τους.

Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί η δημιουργία 106 Δομών Ψυχικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που εξειδικεύονται στη βελτίωση της κοινωνικής, ψυχικής και πνευματικής λειτουργικότητας των πασχόντων σε συνεργασία με Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Προσπάθειά μας είναι η στήριξη ένταξης τέτοιων δομών όπως είναι η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκάταστασης στην Κέρκυρα- Οικοτροφείο για ανοϊκους ασθενείς τελικού σταδίου ή το Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στην Άρτα, κατά μήκος των γεωγραφικών ορίων της 6ης ΥΠΕ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανοϊκός ασθενής ζούσε και ζει με ήθος και αξιοπρέπεια. Του αξίζει να τα αναγνωρίσουμε, του αξίζει να τα ανταποδώσουμε … και εμείς θα προσπαθούμε για αυτόν…».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News