Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024, 4:02
Κόσμος

Γαλλία: Πανικός με γυμνόστηθες ακτιβίστριες σε συγκέντρωση του εκλεκτού της Μαρίν Λεπέν


«Σηκωτές» πήραν οι άνδρες της ασφάλειας του Ζορτνάν Μπαρντελά, δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν στη συγκέντρωση του 28χρονου εκλεκτού της Μαρίν Λεπέν , στη Γαλλία.

Ο Μπαρντελά πραγματοποιούσε ομιλία στο Palais des Sports την Κυριακή όταν παρενέβησαν οι δύο ακτιβίστριες, οι οποίες είχαν γράψει στο στήθος τους τη φράση: «Η Ευρώπη είναι φεμινιστική, όχι φασιστική». Ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν έχει αναλάβει της προεδρία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης στη Γαλλία, ενώ είναι βασικός υποψήφιος του κόμματός του για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά την απομάκρυνση των δύο γυναικών από το χώρο της ομιλίας του Μπαρντελά, οι ίδιες φαίνονται να κάθονται έξω από το Palais des Sports περικυκλωμένες από αστυνομικούς χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν σε βάρους τους απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία.

«Δύο γυναίκες διέκοψαν την ομιλία του Jordan Bardella στο Palais des Sports στο Παρίσι με κραυγές «φεμινιστική Ευρώπη, όχι φασιστική!», έγραψε τοπικό μέσο στο X (πρώην Twitter).

Ποιος είναι ο Ζορντάν Μπαρντελά

Γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, ο Γάλλος πολιτικός ανέλαβε το 2022 να γίνει πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης (Rassemblement National), του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του οποίου ιδρυτικό μέλος ήταν η Λεπέν . Ο 28χρονος Ζορντάν Μπαρντελά υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, όταν ήταν ο κύριος υποψήφιος για το RN.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει καλές σχέσεις με τον με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini , τον οποίο θεωρεί πρότυπο, ενώ πιστεύεται επίσης ότι είναι κοντά στον σύμβουλο της Marine Le Pen, Frédéric Chatillon , επειδή κάποια στιγμή ήταν σε σχέση με την κόρη του.

Το 2021, ο Μπαρντελά  δημοσίευε δηλώσεις υποστήριξης για τη Génération Identitaire , μια ακροδεξιά οργάνωση που είχε διαλυθεί από τη γαλλική κυβέρνηση για υποκίνηση φυλετικού μίσους και βίας, μέσω Facebook. Ως αποτέλεσμα, η πλατφόρμα αφαίρεσε τις αναρτήσεις και ανέστειλε ορισμένες λειτουργίες του λογαριασμού του.

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News