Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 1:47
Κόσμος

Φλόριντα: Κατηγόρησαν διευθύντρια σχολείου για πορνογραφία επειδή έδειξε στα παιδιά τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου

Μια διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα αναγκάστηκε να παραιτηθεί, επειδή ένας γονέας την κατήγγειλε ότι εξέθεσε σε πορνογραφία τα παιδιά της 6ης τάξης, ενώ αυτή απλά τους έδειξε φωτογραφίες από τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου.

Το άγαλμα «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου έχει ύψος 5 μέτρα και είναι εξ ολοκλήρου γυμνό, κάτι που φαίνεται ότι εξόργισε τον γονέα που το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο της Φλόριντα και την κατηγόρησε για πορνογραφία.

Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο τον στηρίζουν και άλλοι 2 γονείς, που δηλώνουν ότι θα ήθελαν να ξέρουν από πριν τι θα διδαχθεί στην τάξη.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο μάθημα γίνονταν αναφορές στη «Δημιουργία του Αδάμ» του Μιχαήλ Άγγελου αλλά και στη (επίσης σχεδόν γυμνή) «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι.

Η διευθύντρια του σχολείου Χόουπ Καρασακίλα αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αντιδράσεις των γονέων. Η ίδια δήλωσε αργότερα ότι μέχρι και το σχολικό συμβούλιο της έδωσε τελεσίγραφο: παραίτηση ή απόλυση.

Τα ΜΜΕ της Φλόριντα ανέφεραν ότι η διευθύντρια δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζήτησαν παραίτηση, αλλά εκτιμά ότι σχετίζεται με το επίμαχο μάθημα τέχνης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει την περσινή σχολική χρονιά τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έκανε η τωρινή διευθύντρια.

Μάλιστα, εξήγησε ότι ολόκληρο το (γυμνό) άγαλμα θα το δουν μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News