Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 3:15
Sports

Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2: Οι Άγγλοι κατέκτησαν το Conference League

H Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-1 της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League, κατακτώντας το πολυπόθητο τρόπαιο μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Πράγα. 

Ο Μπόουεν ήταν ο άνθρωπος του τελικού, αφού κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 της Γουέστ Χαμ, ενώ σκόραρε στο 90ο  λεπτό για να δώσει στην ομάδα του το πολυπόθητο τρόπαιο. H Φιορεντίνα είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα με τον Μπιράγκι.  

Το παιχνίδι

To παιχνίδι ξεκίνησε με την Φιορεντίνα να είναι ελαφρώς πιο απειλητική σε σχέση με την Γουέστ Χαμ. Οι Ιταλοί είχαν διάθεση να επιτεθούν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, σε αντίθεση με τα «σφυριά» τα οποία θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά δυνατό, με σκληρές μονομαχίες, ενώ δεν έλειψαν και τα άσχημα, αφού υπήρξε μια μικρή διακοπή, όταν σε κόρνερ που πήγε να εκτελέσει ο Μπιράγκι της Φιορεντίνα, στην πλευρά που βρίσκονται οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ, δέχτηκε αρκετά ποτήρια, με ένα από αυτά να τον βρίσκει στο κεφάλι και να του προκαλεί αιμορραγία. 

Ο αγώνας σταμάτησε για λίγο, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον αρχηγό τον «βιόλα», ενώ δεν έλειψαν και οι συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Μετά την εν λόγω διακοπή ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Φιορεντίνα ωστόσο στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους να φτάνει στο γκολ, όταν ο Κουαμέ έκανε μια κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο Αρεολά, με τον Γιόβιτς στη συνέχεια να σκοράρει, με το τέρμα του να ακυρώνεται.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο 45λεπτο, με την Γουέστ Χαμ στο 57΄ να κερδίζει πέναλτι, όταν ο Μπιράγκι βρήκε με το χέρι του τη μπάλα στην προσπάθεια του Μπόουεν, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε μέσω εξέταση από το VAR να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Ο Μπενραχμά στο 62΄ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας και κάνοντας παράλληλα το 1-0 για την Γουέστ Χαμ, σκορπώντας με αυτό τον τρόπο ντελίριο στις εξέδρες που βρίσκονταν οι φίλοι των «σφυριών».

Παρόλα αυτά, οι πανηγυρισμοί κράτησαν για λίγο, αφού στο 67΄ο Μποναβεντούρα από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα δυνατό πλασέ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Φαμπιάνσκι,  για την ισοφάριση των «βιόλα».

Λίγο αργότερα ο Μαντράγκορα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να φέρει τούμπα το παιχνίδι, ωστόσο το πλασέ του πέρασε εκτός εστίας.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν η Γουέστ Χαμ σκόραρε στο 90ο λεπτό, αφού ο Πακετά έκανε μια εξαιρετική πάσα στον Μπόουεν, με τον Άγγλο εξτρέμ με ψύχραιμο πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Αυτό το γκολ έκρινε την αναμέτρηση, δίνοντας παράλληλα το τρόπαιο στην ομάδα του, με τα «σφυριά» να κατακτούν ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά τα τελευταία 58 χρόνια. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο – Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι – Άμραμπατ, Μαντραγκόρα – Κουαμέ (61’ Σαπονάρα), Μποναβεντούρα, Γκονσάλες – Γιόβιτς (46’ Καμπράλ).

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Αρεολά – Τσουφάλ, Ζουμά (61’ λ. τρ. Κέρερ), Αζέρ, Έρμερσον – Σούτσεκ, Ράις – Μπόουεν, Λούκας Πακετά, Μπενραχμά (76’ Φορνάλς) – Αντόνιο (90′ Ογκμπόνα).

 

 

 

 

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News