Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 21:00
Μουσική

Eurovision 2023: Ο τελικός του διαγωνισμού θα προβληθεί στους κινηματογράφους

Στους κινηματογράφους θα προβληθεί ζωντανά ο τελικός της Eurovision 2023 μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για τον διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ.

Ο μεγάλος τελικός του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προβληθεί ζωντανά στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Eurovision του 2023 θα διεξαχθεί, εκ μέρους της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, στο Liverpool Arena στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι ο τελικός του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδοθεί σε 500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.


«Οι θαυμαστές μπορούν να μεταφέρουν τα συνηθισμένα πάρτι της Eurovision από το σαλόνι του σπιτιού τους στον κινηματογράφο, με τις φανταχτερές στολές να ενθαρρύνονται έντονα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο τελικός της Eurovision θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη σε ήχο surround 5.1 και οι θεατές ενθαρρύνονται να τραγουδήσουν παράλληλα με τις αποστολές των 26 χωρών που θα διαγωνιστούν στον τελικό της Eurovission.

Ο John Travers της CinemaLive, η οποία είναι υπεύθυνη για την προβολή του διαγωνισμού στους κινηματογράφους, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το BBC για να φέρουμε τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision ζωντανά στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά!».

«Θέλουμε οι θεατές να διασκεδάσουν, να έρθουν σε ομάδες, να φορέσουν τις φανταχτερές τους και να συγκεντρωθούν για να απολαύσουν αυτή την ιστορική περίσταση στη μεγάλη οθόνη!», συμπλήρωσε.

Η σκηνή της Eurovision 2023.

Οι κινηματογραφικές προβολές θα περιλαμβάνουν επίσης μία αποκλειστική πρόγευση της νέας σειράς «I Kissed A Boy» του BBC Three, η οποία είναι προγραμματισμένο να προβληθεί πριν από την Eurovision.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εξαντλήθηκαν σε μόλις 36 λεπτά τα εισιτήρια για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η ζήτηση ήταν «εξαιρετικά υψηλή», αλλά προέτρεψαν τους θαυμαστές που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο να συμμετάσχουν στις πολλές «δραστηριότητες και στα πάρτι της Eurovision» που θα λάβουν χώρα σε όλο το Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ και μία ζώνη θαυμαστών της Eurovision, η οποία μπορεί να υποδεχθεί 25.000 άτομα στην παραθαλάσσια περιοχή του Pier Head.

Επιπλέον, 3.000 εισιτήρια πρόκειται να διατεθούν σε εκτοπισμένους Ουκρανούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή τη νίκη των Kalush Orchestra στην περσινή διοργάνωση.

Τον περασμένο μήνα, το BBC ανακοίνωσε ότι οικοδεσπότες του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα είναι ο παρουσιαστής Graham Norton, η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina, η ηθοποιός Hannah Waddingham του «Ted Lasso» και η τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια Alesha Dixon.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News