Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 9:38
Auto-Moto

Ετοιμάζεται το ηλεκτρικό σεντάν της Lotus

Η Lotus εγκαινίασε την ηλεκτρική της εποχή με την Eletre και τώρα έχει στρέψει την προσοχή της στην Type 133, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα ριχτεί στην αγορά για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η Porsche Taycan και η BMW i4.

Το μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενος έτος και εντοπίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο στους δρόμους της Κίνας. Η Lotus Type 133 που σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Κίνα θα ακούει στο όνομα Envya, θα μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το Polestar 5 που θα λανσαριστεί το 2024.

Lotus

Ωστόσο, η Lotus διαβεβαίωσε ότι δικό της μοντέλο θα διαθέτει αρκετά στοιχεία που θα το διαφοροποιούν από το σουηδικό. Θυμίζουμε ότι οι Polestar και Lotus βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της κινεζικής Geely.

Σε δηλώσεις του στο Autocar, o διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Matt Windle, τόνισε ότι η Type 133 θα είναι κατασκευασμένη με το ήθος της μάρκας, όντας παράλληλα το πιο πολυτελές μοντέλο που έχει βγει ποτέ από το Hethel.

Lotus

Όπως η Eletre αλλά και το ηλεκτρικό crossover Type 134 που θα ακολουθήσει, θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα της Lotus, Electric Premium Architecture (EPA).

Tέλος, η εταιρία ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό σεντάν θα είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και οδηγικά. Η γκάμα του θα ξεκινάει με μια έκδοση απόδοσης περίπου 600 PS, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται πιθανότατα το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρία της Eletre R με συνδυαστική ισχύ 985 PS και 985 Nm ροπής.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News