Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2024, 1:53
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: H δικαίωση ήρθε μετά από 5,5 χρόνια


Την παραίτηση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου που αναγνώρισε την ακυρότητα του αρχαιρεσιών του 2018 ζητά η ΣΥΝΔΕΣΥ αναφέροντας μεταξύ άλλων «μετά από 5,5 χρόνια εκκρεμοδικίας κατά τη διάρκεια των οποίων η παθογένεια της αργής απονομής δικαιοσύνης λειτούργησε ως επιβράβευση της αυθαιρεσίας, ευνοούμενη από την παρούσα κάλπικη διαίρεση του ΕΚ με διάφορα τεχνάσματα και τερτίπια, εκδόθηκε τελικά η υπ’ αριθμόν 524/2023 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πατρών που αναγνώρισε με ισχύ δεδικασμένου την απόλυτη ακυρότητα των αρχαιρεσιών μηνός Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη ΔΣ, με την αιτιολογία ότι έγιναν κατά παράβαση του Νόμου και με περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων και προσωρινών διαταγών.

Τα ψέματα τελείωσαν. Αυτοί που συμμετέχουν στην παρούσα κάλπικη διοίκηση, οι οποίοι ενεργώντας ψευδεπίγραφα στο όνομα της εργατικής τάξης της πόλης μας, αμαύρωσαν την ιστορία του Ε.Κ. Πάτρας και παραβίασαν την αρχή δημοκρατικής λειτουργίας του, αποκλείοντας αυθαίρετα συνδυασμούς, παρατάξεις και υποψηφίους από τις εκλογές ετών 2018 και 2021, δεν έχουν πλέον κανένα άλλοθι.
Άμεσα πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους, ώστε να οδηγηθεί το Ε.Κ. Πάτρας σε νέες Ελεύθερες και Δημοκρατικές εκλογές, αφού η παρούσα διοίκηση στερείται κάθε Νομικής, Ηθικής και Πολιτικής νομιμοποίησης. Τυχόν εμμονή της ηθικά και πολιτικά έκπτωτης διοίκησης, στη συνέχιση της παρανομίας για τη διατήρηση αυτών που την απαρτίζουν, στα αξιώματα που κατέλαβαν, αξίζει μόνο την περιφρόνηση του κόσμου της εργασίας και την οριστική πολιτική καταδίκη της».

Ε.Κ.Π.: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως «η απόφαση του Εφετείου Πατρών αφορά την προηγούμενη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας της οποίας μάλιστα η θητεία έχει λήξει εδώ και χρόνια.
Παρόλα αυτά ορισμένοι συνεχίζουν να ονειρεύονται «καρβέλια», που λέει και ο λαός μας. Ποιος ξέρει, μπορεί τελικά να υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Γιατί σ’ αυτή τη ζωή η ιστορία έγγραψε και δεν ξεγράφει! Κανείς εργαζόμενος της Πάτρας, κανένα σωματείο και τίμιος συνδικαλιστής δεν μπορεί να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες μιας μικρής ομάδας της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που με νοθείες και παρανομίες αλλοίωνε τους πραγματικούς συσχετισμούς στο ΕΚΠ κάνοντας το χατίρι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις. Θυμίζουμε πως η σημερινή Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας εκλέχτηκε μέσα από νόμιμες και μαζικές διαδικασίες, οι οποίες δεν προσβλήθηκαν νομικά από κανέναν».πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News