Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 3:58
Auto-Moto

Έρχονται και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Abarth

Πριν από λίγες μέρες η Abarth εισήλθε στη ηλεκτρική εποχή παρουσιάζοντας το 500e. Και απ’ ότι φαίνεται, το εν λόγω μοντέλο ήταν μόνο η αρχή.

Θυμίζουμε ότι από τότε που σταμάτησε η παραγωγή του 124 Spider, η γκάμα της Abarth αποτελείται αποκλειστικά από καυτές εκδόσεις του FIAT 500. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να λανσάρει η FIAT και να επεκτείνει και αυτή σημαντικά την γκάμα της. 

Abarth

Η FIAT ήδη εξελίσσει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα και θα λανσάρει πέντε από αυτά μέσα στην επόμενη 5ετία. Ο CEO των FIAT και Abarth, Olivier François, όταν ρωτήθηκε από το Autocar πόσα από αυτά θα δεχθούν τη φροντίδα της Abarth απάντησε ότι «όλα θα μπορούσαν να αποκτήσουν εκδόσεις Abarth αλλά πρέπει να εξετάσουμε κάθε μοντέλο με την ομάδα μας». 

«Στην Ευρώπη σημειώνουμε μεγάλη επιτυχία με το 500. Τα Abarth είναι πάντα λίγο πιο ακριβά από τα FIAT άρα χρειαζόμαστε μοντέλα που θα έχουν λογική σχέση ισχύος και τιμής όπως έκανε το 500. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γκάμα μας θα μεγαλώσει σημαντικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Abarth

Παράλληλα, ο François επιβεβαίωσε ότι η μάρκα εξελίσσει μια ακόμη πιο ισχυρή και πιο σπορ έκδοση του νέου 500e. Θυμίζουμε ότι το Abarth 500e κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 155 PS και 235 Nm, ολοκληρώνοντας το 0-100 km/h σε 7″.

[Πηγή: Autocar]


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News