Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 15:41
Auto-Moto

Eπίσημο: Νέα Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Έφτασε η στιγμή ο εξηλεκτρισμός να δώσει τέλος στους μοναδικούς V8 που φιλοξενούσε για γενιές κάτω από το καπό της η Mercedes-AMG C 63. Έτσι, το αγωνιστικό παρακλάδι της Mercedes-Benz παρουσίασε την για πρώτη φορά τετρακύλινδρη και plug-in υβριδική C 63 S E Performance.

Ας περάσουμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης. Κάτω από το καπό της, η νέα μπερλίνα της AMG φιλοξενεί τον δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο με κωδική ονομασία Μ139L που συναντάμε στις SL 43 και την C 43. Όπως και στα προηγούμενα, το σύνολο διαθέτει ηλεκτρικό τούρμπο, αλλά στην περίπτωση της C 63 S E Performance η ισχύς του έχει αυξηθεί στους 476 PS με τη ροπή του να αγγίζει τα 545 Nm. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο παραγωγής με 240 PS ισχύος ανά λίτρο.

Ο θερμικός κινητήρας συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο μαζί με ένα κιβώτιο δύο σχέσεων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Η ισχύς του αγγίζει για διάρκεια 10″ τους 204 PS, δίνοντας στην C 63 S E Performance τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς με ταχύτητες έως 125 km/h.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Σε κανονικές συνθήκες το ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 95 PS, ενώ αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 6,1 kWh που του προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 13 km. Όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει τα 140 km/h και το ηλεκτρικό μοτέρ φτάσει τις 13.500 rpm το κιβώτιο ανεβάζει αυτόματα στη δεύτερη σχέση.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι συνδυαστική απόδοση 680 PS και 1.020 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Παρά τα 2.111 kg της, η C 63 S E Performance επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,4″, με τους αγοραστές να μπορούν να ανεβάσουν την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα της από τα 250 km/h στα 270 km/h.

Η C 63 S E Performance εξοπλίζεται με τετραδιεύθυνση, κεραμικά φρένα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ ΑΜG Dynamics. Το τελευταίο, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριο του τη λειτουργία Master που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό για ατελείωτο ντριφτ.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Όπως είναι φυσικό, ο ψηφικαός πίνακας οργάνων και το Head-up display έχουν αποκτήσει γραφικά της AMG. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας του ηλεκτρικό μοτέρ, συμπεριλαμβανομένης και ρύθμισης για οδήγηση one-pedal. Eξωτερικά, το μοντέλο έχει αποκτήσει αεραγωγό στο καπό, έχει φαρδύνει εμπρός κατά 76 mm και διακοσμείται από σήματα Ε Performance.

Tέλος, το νέο μοντέλο της AMG για εκείνους που αναζητούν περισσότερο χώρο θα είναι διαθέσιμο και σε στέισον έκδοση, κοιτάζοντας στα μάτια τo Αudi RS4 Αvant και τη νέα BMW M3 Touring.

πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News