Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 21:17
Auto-Moto

Επίσημο: Νέα Ford Mustang

Η Ford παρουσίασε σήμερα στο North American International Auto Show στο Ντιτρόιτ την έβδομη γενιά της Ford Mustang, που διατηρεί τον 2.3 lt Ecoboost και τον 5.0 lt ατμοσφαιρικό Coyote V8 και διαψεύδει μέχρι στιγμής τις φήμες που την ήθελαν να διατίθεται σε υβριδικές και τετρακίνητες εκδόσεις.

Η νέα Mustang με κωδική ονομασία S650 είναι διαθέσιμη ως κουπέ και κάμπριο. Σχεδιαστικά, διαθέτει ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα, νέο προφυλακτήρα και πιο λεπτούς προβολείς με τους θόλους των τροχών να έχουν φαρδύνει. Παράλληλα, το ντιζάιν διαφέρει ανάμεσα στην έκδοση με τον 2.3 lt Ecoboost και τα αυτοκίνητα με τον 5.0 lt V8.

Έτσι, η Mustang GT με τον V8, διαθέτει πιο επιθετική σχεδίαση στο εμπρός μέρος με τη γρίλια να είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, να διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, αεραγωγούς στο καπό και splitter.

Ford Mustang

Και τα δύο μοντέλα θα μπορούν να εξοπλιστούν με το πακέτο Performance Pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπλοκέ διαφορικό Torsen, φρένα Brembo με δίσκους 390 mm εμπρός και 355 mm πίσω και φαρδύτερους τροχούς. Για εκείνους που θέλουν να έχουν στα χέρια τους την απόλυτη Mustang μπορούν να προσθέσουν στο πακέτο ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagnaRide, καθίσματα Recaro και ενεργή εξάτμιση.

Όσο για τις Mustang GT με το Performance Pack διαθέτουν επιπλέον ψύκτρα λαδιού, αεραγωγούς για την ψύξη των φρένων και ένα ηλεκτρικό χειρόφρενο. Το τελευταίο μπορεί να μοιάζει με παραδοσιακό χειρόφρενο αλλά η Ford ισχυρίζεται ότι είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει τους οδηγούς να βελτιώσουν την ικανότητα τους στο ντριφτ.

Το μέγεθος των τροχών ξεκινά από τις 17″ και φτάνει τις 20″, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία διαφορετικά χρώματα για τις δαγκάνες της Brembo και έντεκα αποχρώσεις για το εξωτερικό.

Η Ford ισχυρίζεται ότι το Performance Pack έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους οδηγούς να βελτιώσουν την ικανότητα τους στο ντριφτ.

Περνώντας στο εσωτερικό, το βλέμμα στρέφεται στην κυρτή οθόνη στο ταμπλό που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,4″ και την οθόνη αφής του συστήματος infotainmnent 13,2″ που λειτουργεί με το λογισμικό SYNC4 της Ford. Παράλληλα, το τιμόνι είναι flat-bottom, ενώ το θρυλικό pony car εξοπλίζεται με όλα τα μοντέρνα καλούδια όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, adaptive cruise control και όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Ford Mustang

Κάτω από το καπό, η Ford δίνει την επιλογή στους αγοραστές να διαλέξουν ανάμεσα από τους γνωστούς 2.3 lt Ecoboost και τον ατμοσφαιρικό 5.0 lt V8, μένοντας προς το παρόν μακριά από κάθε είδους εξηλεκτρισμό. Η μάρκα δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ισχύ των δύο συνόλων αλλά υποσχέθηκε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Και τα δύο μοτέρ μπορούν να συνδυαστούν με 10άρι αυτόματο κιβώτιο ή 6άρι χειροκίνητο.

Οι πωλήσεις της νέας Ford Mustang θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2023. Όπως και ο προκάτοχος της, έτσι και αυτή θα διατεθεί αργότερα και στις αγορές τις Ευρώπης, όπου την περιμένουμε με ανυπομονησία.

πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News