Τετάρτη 17 Απρίλιος 2024, 2:32
Ευ Ζην

Επίπεδη κοιλιά: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις

Αγγούρι: Δροσερό και ελαφρύ μπορεί να σε βοηθήσει αν αποφύγεις τυχόν πρηξίματα χάρη φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό με τη μαγική δράση, κερκετόλη και την υψηλή περιεκτικότητα (σχεδόν 96%) σε νερό.

Σκόρδο: Την προσοχή σου παρακαλώ: Αν τρίψεις λίγο σκόρδο σε κόκκινο κρέας με αλάτι, θα φουσκώσεις. Αν, όμως, επιλέξεις να φας το σκόρδο μόνο του, όπως για παράδειγμα να κάνεις μία απλή σκορδαλιά, θα δεις την κοιλιά σου επίπεδη και flat.

Aβγό: Μπορεί στην αρχή να παρατηρείς ένα μικρό φούσκωμα, όμως είναι προσωρινό. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που σου προσφέρει το αβγό, όχι μόνο σε κάνει να φτάνεις γρηγορότερα αίσθημα του κορεσμού, αλλά επιταχύνει και το μεταβολισμό σου. Αυτό που χρειάζεσαι, δηλαδή!

Πράσινο τσάι: Πέρα από το ότι προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση, οι κατεχίνες που περιέχει ισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου αίμα, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα, η κοιλιά σου να είναι τόσο επίπεδη όσο τη θες.

Τζίντζερ: Το ακούς παντού και οι ιδιότητες του μας επιτρέπουν να καταλάβουμε το γιατί. Λίγη σκόνη ginger φαγητό σου ή μία μικρή ποσότητα ζεστό σου ρόφημα με λίγο μέλι, θα κρατήσει το φούσκωμα μακριά.

Αμύγδαλα: Ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα αβγά. Στις πρωτεϊνούχες τροφές, δηλαδή. Όπως η μαύρη σοκολάτα και τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και να ενισχύσει το μεταβολισμό σου.

Βρόμη: Ένα μικρό μπολ με βρόμη το πρωί είναι ότι καλύτερο. Η βρόμη περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα υπόλοιπα δημητριακά και σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη ακόμη κι αν έχεις καταναλώσει μικρή ποσότητα. Παράλληλα, τα θρεπτικά της συστατικά συμβάλλουν στόχο σου που είναι η επίπεδη κοιλιά. 

Τρόφιμα και δημητριακά ολικής αλέσεως: Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, τα προϊόντα ολικής βοηθούν επίσης, στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης σε σύγκριση με τους επεξεργασμένους κόκκους. Flat Belly, Welcome Back To Our Life!

Photos: iStock

πηγή: in

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News