Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 23:11
Auto-Moto

Ένα RAV4 PHEV διένυσε 1.942 km χωρίς στάση, φορτίζοντας ασύρματα

Μια ισραηλινή εταιρεία που ακούει στο όνομα Electreon έκανε μια εντυπωσιακή ομολογουμένως επίδειξη της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης με «όπλο» ένα Toyota RAV4 PHEV. 

To αυτοκίνητο κινήθηκε αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως στάση, διανύοντας συνολικά 1.942 km. To RAV4 κινήθηκε επί 100 ώρες σε μια οβάλ διαδρομή μήκους 200 μέτρων, το 25% της οποίας διέθετε ασύρματη τεχνολογία φόρτισης, την Electric Road όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει η Electreon. 

Στη δοκιμασία πήραν μέρος διαφορετικοί οδηγοί και έτσι η μόνη στάση που έκανε το αυτοκίνητο ήταν απλά για να αλλάξει ο άνθρωπος που καθόταν στο τιμόνι. 

Το ζητούμενο όπως είναι προφανές, ήταν η μπαταρία του αυτοκινήτου να μην αδειάσει ποτέ, κάτι που επιτυγχάνονταν καθώς το αυτοκίνητο περνούσε πάνω από το ειδικό κομμάτι της πίστας που διέθετε το σύστημα της ασύρματης φόρτισης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

«Η βιομηχανία, η πολιτική και η δημόσια υποστήριξη για τις τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης EV είναι μεγαλύτερη τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τότε που άνοιξαν οι πόρτες της Electreon το 2013», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Electreon, Oren Ezer. Σήμερα συμμετέχουμε σε δώδεκα έργα σε πέντε χώρες μαζί με περισσότερους από 60 παγκόσμιους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων συνεργατών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό είναι το σημείο καμπής, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Σουηδία δημιουργεί λωρίδες ασύρματης φόρτισης στους δρόμους της

Η Electreon περιγράφει τον εαυτό της ως κορυφαίο πάροχο λύσεων ασύρματης φόρτισης για EV. Έχει αναπτύξει δική της τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που λειτουργεί όταν ένα όχημα βρίσκεται σε κίνηση και όταν είναι ακίνητο. Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές με ένα λεωφορείο στη Γερμανία το οποίο φορτίζει τις μπαταρίες του εν κινήσει.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News