Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 23:56
Sports

Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Άντεξε, νίκησε και προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ 2022

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2022) η Σενεγάλη έφτασε στους “16” Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Αφρικανοί νίκησαν με 2-1 το Εκουαδόρ, το προσπέρασαν στη βαθμολογία και ακολούθησαν την Ολλανδία -ως δεύτεροι στον 1ο όμιλο- στους “16” του Μουντιάλ 2022.

Η Σενεγάλη ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια στον «τελικό» με το Εκουαδόρ που είχε ως… έπαθλο τη 2η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022, καθώς επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που «έσπασε» καρδιές μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κλεμάν Τουρπέν.

Η Σενεγάλη μπήκε καλύτερα από το Εκουαδόρ στο ματς και πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η αναμέτρηση είχε αυτή την εικόνα, με την ομάδα της Νοτίου Αμερικής να δέχεται πίεση στα καρέ της και να μην μπορεί να γίνει απειλητική (στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, οι Αφρικανοί είχαν κάνει έξι τελικές).

Τελικά, λίγο πριν “βγει” το πρώτο μέρος, η Σενεγάλη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χινκαπιέ “γκρέμισε” τον Ισμαϊλά Σαρ εντός μεγάλης περιοχής, ο Τουρπέν έδειξε την άσπρη βούλα και ο παίκτης που το κέρδισε έγινε εκτελεστής και σκόρερ (0-1) στο 44′.

Το Εκουαδόρ έβγαλε ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68′ με τον Καϊσέδο. Η “απάντηση” της Σενεγάλης, όμως, ήταν άμεση. Ο αρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70’ έδωσε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Αφρικανούς, οι οποίοι αμύνθηκαν μαζικά μέχρι το τελικό σφύριγμα (μπήκε και ο Σισέ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις για να ενισχύσει την άμυνα της ομάδας).

 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News